Στο συνέδριο της IPC ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014, 12:50
Στο συνέδριο της IPC ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ), Γιώργος Φουντουλάκης, θα παραστεί από αύριο έως και την Κυριακή στο συνέδριο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

Το συνέδριο γίνεται με αφορμή τον εορτασμό των 25 ετών από την ίδρυση της IPC και ο Γιώργος Φουντουλάκης θα έχει εκ νέου την ευκαιρία για επαφές με τους ομολόγους του των Εθνικών Παραολυμπιακών Επιτροπών από όλο το κόσμο με στόχο τη σύναψη συμμαχιών, στρατηγικής σημασίας, για το μέλλον του Κινήματος στη χώρα μας.

«Η παρουσία μου στο Βερολίνο είναι στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που έχει το Ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα με τις διεθνείς επιτροπές, με στόχο τη σύναψη συμφωνιών που θα δώσουν νέα ώθηση και δυναμική στην ήδη σημαντική δουλειά που γίνεται στη χώρα μας. Πριν από σχεδόν μία εβδομάδα είχα την ευκαιρία να βρεθώ με τους ομολόγους μου της Σερβίας και της Κροατίας και άλλων χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου ουσιαστικά δώσαμε τα χέρια για συνεργασία σε επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης, προπονητικών καμπ κ.α. Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και με τον πρόεδρο της IPC και πολύ καλό μου φίλο, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, με τον οποίο έχουμε αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις μετά τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης και του Κογκρέσου της IPC στην Ελλάδα μέσα στο 2013. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Βερολίνο, με τον Σερ Φίλιπ Κρέιβεν να δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει το ελληνικό όραμα για περαιτέρω ανάπτυξη του Παραολυμπιακού Κινήματος μέσα στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε. Οι διεθνείς συμμαχίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά και γι` αυτό ακριβώς το λόγο η παρουσία της Ελλάδας στο Βερολίνο είναι επιβεβλημένη καθώς θα συζητηθούν σημαντικά θέματα για το μέλλον του Κινήματος», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

Η προ ημερών επίσκεψη του Γιώργου Φουντουλάκη στο Ζάγκρεμπ, ήταν στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 ετών από την ίδρυση της Κροατικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014, 12:51