Τον θριαμβευτή του παγκοσμίου πρωταθλήματος τζούντο της Ρωσίας Ηλία Ηλιάδη και τον εθνικό προπονητή Νίκο Ηλιάδη δέχτηκε στο γραφείο του ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός. Ο κύριος Ανδριανός συγχάρηκε ολόθερμα τον παγκόσμιο πρωταθλητή και δις ολυμπιονίκη και συζήτησε για ώρα μαζί του, όπως και μαζί με τον πολυνίκη προπονητή για το σπουδαίο επίτευγμα. Οι τρεις άνδρες σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα μίλησαν για τους αγώνες , για την προετοιμασία, για τα μελλοντικά όνειρα του Mr Ippon του παγκοσμίου τζούντο, ενώ η κουβέντα στράφηκε και γύρω από την οικογένεια του28χρονου πρωταθλητή. Ο κύριος Ανδριανός, μεταξύ άλλων είπε:

«Θέλω ολόψυχα να σας συγχαρώ για το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μας δώσατε στιγμές χαράς και εθνικής υπερηφάνειας. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι επιτυχίες σας είναι συνεχείς και είστε πάντα στο προσκήνιο, που υποδηλώνει την καλή δουλειά που κάνετε. Νιώσαμε συγκίνηση για τον θρίαμβο και θέλω να ξέρετε ότι σας στηρίζουμε και ότι το υπουργείο θα εξακολουθήσει να είναι αρωγός στις προσπάθειές σας. Θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στα δημοσιονομικά πλαίσια που μας επιτρέπονται. Σε ό,τι αφορά το πριμ που δικαιούστε από το χρυσό μετάλλιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011 και έχει δεν έχει -λόγω διάφορων προβλημάτων- καταβληθεί ακόμη, σε διάστημα ενός μηνός θα έχει τακτοποιηθεί οριστικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Ηλίας Ηλιάδης είπε στον υφυπουργό αθλητισμού: «Δούλεψα πιο σκληρά από κάθε άλλη φορά γι αυτό το χρυσό μετάλλιο. Κουράστηκα πολύ, μερικές φορές έκλαιγα από την μεγάλη πίεση. Ξέρετε έχουν αλλάξει οι κανονισμοί και πλέον μετρά η δύναμη και η αντοχή και όχι τόσο η τεχνική. Προπονούμαι έξι ώρες καθημερινά χωρίς ξεκούραση, έχω ξεχάσει τη διασκέδαση, τη ζωή με την οικογένειά μου. Αλλά το τζούντο είναι η ζωή μου, το πάθος μου, η αγάπη μου και για τους υψηλούς στόχους που βάζω πάντα θυσιάζω όλα τα υπόλοιπα. Και οι θυσίες είναι πολλές κύριε υπουργέ… αρκεί να σας πω ότι στους αγώνες μπορεί να περάσουν τρεις ημέρες χωρίς να φάω και να πιω τίποτα για να παίξω κανονικά στην κατηγορία μου».

Ο εθνικός προπονητής και πατέρας του Ηλία, Νίκος Ηλιάδης απευθυνόμενος στον κύριο Ανδριανό είπε: «Ο Ηλίας παλεύει πάντα για το καλύτερο και θέλει να δίνει χαρά στους Έλληνες. Είναι πολύ δύσκολο να διατηρείται κάποιος στην κορυφή για περισσότερο από δέκα χρόνια όπως ο Ηλίας. Για να έρθουν τα καλά αποτελέσματα χρειάζονται σκληρές προπονήσεις και προετοιμασία σε πολλές χώρες του κόσμου. Εκεί ευτυχώς τον φιλοξενούν τις περισσότερες φορές οι διοργανωτές, οπότε δεν επιβαρυνόμαστε οικονομικά. Ο Ηλίας αποτελεί μεγάλο πρότυπο και για τους 4-5 καλούς νέους αθλητές μας που θα βαδίσουν στα χνάρια του. Δύσκολο βέβαια να βρεθούν νέοι “Ηλιάδηδες”, αλλά μαθαίνουν απ’ αυτόν και τους δίνει κίνητρα με το παράδειγμά του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης