Φιλικό ήταν το κλίμα και θετικά τα συμπεράσματα που βγήκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του στο υπουργείο Παιδείας ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, με τον πρόεδρο της ΚΟΕ (σ.σ. Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας) Δημήτρη Διαθεσόπουλο και τα στελέχη της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών που πρόσφατα γύρισε με το χάλκινο μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, έχοντας παράλληλα εξασφαλίσει και την πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Ρίο.

Από την συνάντηση έλειπαν οι πολίστες Γιώργος Δερβίσης και Κώστας Μουρίκης, λόγω υποχρεώσεων. Ο Υφυπουργός έδωσε αναμνηστικά στα παιδιά και ένα αντίγραφο από αρχαίο κομμάτι στην Ομοσπονδία. Από την πλευρά τους οι διεθνείς υπέγραψαν μπροστά στον Κοντονή‎ ένα σκουφάκι και το παρέδωσαν στα χέρια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος παραλαμβάνει ως δώρο από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ένα έργο τέχνης της αρχαιότητας.

Μετά τη συνάντηση, τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής:

«Είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση με τους αθλητές της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, τους προπονητές τους και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Η κυβέρνηση δεν εξαντλείται σε τυπικά συγχαρητήρια, αλλά επιθυμεί ν’ ακούει τη φωνή των αθλητών και μάλιστα ενός αθλήματος που έχει προσφέρει μεγάλες στιγμές τους Έλληνες φιλάθλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχαμε μία διεξοδική συζήτηση για θέματα που τους απασχολούν, δρομολογήσαμε λύσεις για πάρα πολλά από αυτά, ακούσαμε τις απόψεις των αθλητών και πιστεύω ότι όλοι αντιλήφθηκαν, πως παρά το γεγονός ότι περνάμε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, η κυβέρνηση και το υπουργείο κάνουν το αναγκαίο και το δυνατό για να έχουν οι αθλητές μας τις καλύτερες συνθήκες άθλησης και προπόνησης για την επίτευξη των στόχων τους.

Τόνισα ότι και η προσπάθεια που γίνεται από τη ΓΓΑ (σ.σ. Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) σε ότι αφορά στην εξοικονόμηση πόρων είναι πολύ σημαντική. Τους ανέφερα ότι το εξάμηνο του προηγούμενου έτους, οι δαπάνες για διάφορα έξοδα ταξιδιών, δημοσίων σχέσεων κλπ. είχαν ανέλθει στο 1 εκατ. ευρώ. Την αμέσως προηγούμενη χρονιά τα 3 εκατ. ευρώ. Εμείς καταφέραμε να τις περιορίσουμε στις 34.000 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Ακριβώς γιατί θέλουμε να εξοικονομούνται χρήματα, γι’ αυτούς τους αθλητές, οι οποίοι από το απόθεμα της ψυχής τους μας προσφέρουν μετάλλια, χαρές και στους εαυτούς τους διακρίσεις. Εμείς θεωρούμε ότι είναι παραδείγματα για την ελληνική νεολαία και θέλουμε να τους ενισχύσουμε με κάθε τρόπο.

Θεωρώ πως άμεσα μπορεί να λυθεί το θέμα του προπονητηρίου, για το οποίο θα συνεννοηθώ και με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, τον κ. Καπράλο. Μαζί θα δούμε πως το κολυμβητήριο που προπονούνται οι διεθνείς μας θα έχει τις καλύτερες προδιαγραφές και προϋποθέσεις. Επίσης τέθηκαν επί τάπητος και άλλα θέματα δικά τους προσωπικά, τα οποία θα λυθούν σταδιακά».

Αμέσως μετά την συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΟΕ δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Ήταν μια εθιμοτυπική συνάντηση. Ο Υπουργός ήθελε να δει από κοντά τα παιδιά που τίμησαν για μία ακόμη φορά τους Έλληνες και την πατρίδα, να συζητήσει μαζί τους, να ακούσει τα προβλήματά τους. Από την άλλη πλευρά οι διεθνείς, αλλά και η Ομοσπονδία ήθελαν να ενημερώσουν τον κύριο Κοντονή‎ για τα προβλήματα που βιώνουν. Προβλήματα οικονομικά, προβλήματα εγκαταστάσεων, προβλήματα κινήτρων. Η συνάντηση κράτησε περίπου 75 λεπτά. Είπαμε πολλά. Γνωριστήκαμε καλά. Θεωρώ ότι το κλίμα ήταν θετικό. Εκτιμώ ότι… βάλαμε τον Υπουργό σε σκέψεις. Πιστεύω ότι μετά την συνάντηση αυτή θα μας βλέπει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης