Εξαιρετική η Μαρία Σάκκαρη, δεν άφησε πολλά περιθώρια στην αντίπαλό της και προκρίθηκε με άνεση στον Γ’ γύρο του Γουίμπλεντον. Η 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, νο 32 της παγκόσμιας κατάταξης, αντιμετώπισε στον Β’ γύρο την 20χρονη Τσέχα Μάριε Μπούζκοβα, νο 115, η οποία πρόβαλε αντίσταση μόνο έως το μέσον του πρώτου σετ.

Εκεί το σκορ ήταν 4-4, όταν η Σάκκαρη ανέβασε της «στροφές» της και άρχισε να κατατροπώνει την αντίπαλό της. Πήρε το σετ με 6-4 και συνεχίζοντας με εντυπωσιακό ρυθμό πήρε και το δεύτερο με 6-1 και μαζί τη νίκη-πρόκριση μέσα σε 1 ώρα και και 7 λεπτά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επόμενος αντίπαλος θα είναι η 24χρονη Ουκρανή Ελίνα Σβιτόλινα, νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Σβιτόλινα έχασε το πρώτο σετ με 7-5 από την 24χρονη Ρωσίδα Μαργκαρίτα Γκασπαριάν, νο 62 στον κόσμο, και στο δεύτερο βρέθηκε να χάνει με 5-4 και μάλιστα γλίτωσε ματς-πόιντ. Τελικά ισοφάρισε σε 5-5, το πήγε 6-5, όμως εκεί η Γκασπαριάν αναγκάστηκε να αποχωρήσει, καθώς οι κράμπες που αισθανόταν είχαν επιδεινωθεί και δεν της επέτρεπαν να συνεχίσει.

Πλέον η Σβιτόλινα θα αντιμετωπίσει την Σάκκαρη, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να κάνει την προσπάθειά της για να περάσει για πρώτη φορά στην καριέρα της στον Δ’ γύρο ενός γκραν σλαμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης