«Τρίτωσαν» οι προκρίσεις για την ελληνική ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκιο το 2020, μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Άαρχους. Μετά τα «εισιτήρια» που πήρε η Ελλάδα στα 470 γυναικών (με τις Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου) και στα Laser Radial (με τη Βασιλεία Καραχάλιου), η χώρα μας θα είναι παρούσα στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού και στα σκάφη RSX ανδρών.

«Δράστης» της νέας επιτυχίας είναι ο Βύρων Κοκκαλάνης, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη, την έκτη και την πρώτη θέση στις τρεις σημερινές ιστιοδρομίες. Μετά τα αποτελέσματα αυτά, ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε τις 12 ιστιοδρομίες στη συγκεκριμένη κλάση στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ 85 σκαφών με 87 βαθμούς ποινής και εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τη medal race της Κυριακής, όπου θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Παράλληλα, ο Κοκκαλάνης χάρισε στην Ελλάδα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα RSX ανδρών, καθώς η χώρα μας είναι τέταρτη στη συγκεκριμένη κλάση και το «εισιτήριο» για το Τόκιο εξασφαλίζουν οι πρώτες δέκα χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κύπριος Παύλος Κοντίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα Λέιζερ Στάνταρντ. Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στη συγκεκριμένη κλάση με 59 βαθμούς ποινής και άφησε στην δεύτερη θέση τον Αυστραλό Μάθιου Γουέρν με 61 βαθμούς ποινής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης