Ταεκβοντό: Πρεμιέρα με έξι χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό συλλόγων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, 22:27
Ταεκβοντό: Πρεμιέρα με έξι χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό συλλόγων

Με μισή ντουζίνα... χάλκινα μετάλλια στις κατηγορίες ανδρών/γυναικών άνοιξε για το ελληνικό ταεκβοντό η αυλαία του European Clubs Championships-World Taekwondo G1, που φιλοξενείται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης.

Η Φανή Τζέλη του ΣΟΑΤ Τρικάλων, η οποία πέρυσι πανηγύρισε την κατάκτηση της 3ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες, πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα -57 κιλά, όπως και η Αναστασία Ίριδα Γαλαζούλα του ΑΣ Βύρωνα στην ίδια κατηγορία όπου συνολικά συμμετείχαν 13 αθλήτριες.

Στο τρίτο σκαλοπάτι του πόντιουμ των νικητριών στην κατηγορία των -53 κιλών (23 αθλήτριες) βρέθηκε η Χριστιάνα Τυρολόγου του ΑΣ Βύρωνα. Στην πολυπληθέστερη κατηγορία της πρεμιέρας, τα -58 κιλά, όπου συμμετείχαν 29 αθλητές, ο Ελευθέριος Φακίνος του Αίαντα Αγ. Δημητρίου ήταν 3ος, ενώ τον ίδιο δρόμο... χάραξαν οι Διονύσιος Ραψομανίκης (Γαία Αλίμου) και Γεώργιος Ροδίτης (ΑΣ Αθλοφόρος) στα -54 και -74 κιλά αντίστοιχα. Στην κατηγορία του Ραψομανίκη συμμετείχαν 16 αθλητές, εννέα λιγότεροι σε σχέση με την κατηγορία του Ροδίτη.

Το European Clubs Championships-World Taekwondo G1, το οποίο στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών είναι βαθμολογούμενο ενόψει Τόκιο 2020, διοργανώνεται από την World Taekwondo Europe (WTE) και γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ).

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, 22:36