Η ελληνική ομάδα μπορεί να ολοκλήρωσε δίχως μετάλλιο την παρουσία της στο 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του Ταλίν, ωστόσο με βάση τα δεδομένα πραγματοποίησε θετική παρουσία στη διοργάνωση.

Η Ελλάδα ταξίδεψε στο Ταλίν με εννέα αθλητές και αθλήτριες εκ των οποίων οι τέσσερις έφτασαν στον τελικό των αγωνισμάτων τους και οι τρεις κατατάχθηκαν στην πρώτη εξάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμφίβολα ο Μιχάλης Αναστασάκης πραγματοποίησε την καλύτερη παρουσία, καθώς ήταν 4ος στη σφυροβολία και θεωρητικά πέτυχε το καλύτερο που θα μπορούσε, δεδομένο του ότι τα μετάλλια έκλεισαν με βολές πάνω από τα 74 μέτρα. Μόνο επιτυχημένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία του Παρασκευά Μπατζάβαλη στον ακοντισμό, που βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στον προκριματικό του αγωνίσματος και το…άγγιξε στον τελικό, όπου ήταν έκτος.

Την ίδια θέση πανηγύρισε και ο Νίκος Σκαρβέλης, που μόνο θετικές εντυπώσεις άφησε από τις πρώτες του εμφανίσεις με την εθνική ομάδα. Τα αγωνιστικά της όρια άγγιξε η Γεωργία Στεφανίδη, που ισοφάρισε το ρεκόρ της στον προκριματικό του επί κοντώ με 4,15 μ. και στον τελικό έμεινε στα 4,05 μ. και την 11η ολοκληρώνοντας επιτυχημένα την παρουσία της.

Η Τατιάνα Γκούσιν ήταν από τις ελπίδες για μια καλή εμφάνιση στο ύψος, ωστόσο τελικά αποδείχθηκε πως ο τραματισμός στο γόνατο την επηρέασε περισσότερο από ότι αναμενόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το στοιχείο ότι τα τρία από τα εννέα παιδιά που βρέθηκαν στο Ταλίν, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε δύο χρόνια. Πρόκειται για τις Ηλιάνα Κοροσίδου, Γεωργία Στεφανίδη και Σταματία Σκαρβέλη, που βάσει δυνατοτήτων σε δύο χρόνια θα έχουν την δυνατότητα να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αναλυτικά οι θέσεις των αθλητών

Τελικοί
4ος Μιχάλης Αναστασάκης, σφυροβολία 71,64 μ./71,60 μ. (πρ.)
6ος Νίκος Σκαρβέλης, σφαιροβολία 18,96 μ./18,87 μ. (πρ.)
6ος Παρασκευάς Μπατζάβαλης , ακοντισμός 78,43 μ./78,48 μ.
11η Γεωργία Στεφανίδη, επί κοντώ 4,05 μ./4,15 μ. (πρ.)

Προκριματικοί
14η Σταματία Σκαρβέλη, σφαιροβολία 15,13 μ., άκυρη στη δισκοβολία
15η Ηλιάνα Κοροσίδου, σφυροβολία 63,13 μ
16η Τατιάνα Γκούσιν, ύψος 1,79 μ.
18ος Κώστας Ντεντόπουλος, 20χλμ βάδην 1.32.28
23η Έφη Θεοδώρου, 400 μ. εμπ. 60.35

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης