«Τέλος εποχής» και για τη Μάριτ Μπιόργκεν

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018, 14:49
«Τέλος εποχής» και για τη Μάριτ Μπιόργκεν
Τρεις ημέρες μετά τον Όλε Εϊναρ Μπιορντάλεν, μία ακόμη εμβληματική μορφή των χειμερινών σπορ από τη Νορβηγία, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση. Ο λόγος για την πρωταθλήτρια του σκι δρόμων αντοχής, Μάριτ Μπιόργκεν, η οποία στα 38 της χρόνια αποφάσισε να αποχωρήσει, λίγο καιρό αφότου πρόσθεσε πέντε μετάλλια (δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα) στην πλούσια συγκομιδή της, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Σε τέσσερις Ολυμπιακές συμμετοχές, η Μπιόργκεν κατέκτησε συνολικά 15 μετάλλια (τα οκτώ εκ των οποίων χρυσά), αριθμός ρεκόρ για αθλητή ή αθλήτρια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Νορβηγίδα σκιέρ αναδείχθηκε επίσης στην καριέρα της 18 φορές πρωταθλήτρια κόσμου, ενώ κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με 114 νίκες σε αγώνες της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την περασμένη Τρίτη (3/4) είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του ο 44χρονος Όλε Εϊναρ Μπιορντάλεν, ο οποίος με 13 Ολυμπιακά μετάλλια στο δίαθλο (εκ των οποίων τα οκτώ χρυσά) ήταν μέχρι φέτος ο αθλητής με τις περισσότερες παρουσίες σε βάθρο Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Σε αντίθεση με την Μπιόργκεν, ο Μπιορντάλεν δεν κατάφερφε να κλείσει την καριέρα του όπως θα ήθελε, καθώς δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τους Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018, 14:51