Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη διαμαρτύρεται για γραφειοκρατικές διαδικασίες που έχει εφαρμόσει η Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού, προκειμένου τα Σωματεία-Μέλη να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο Μητρώο.

Η Ε.Φ.Ο.Α. κατηγορεί τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) για εμπόδια στην εγγραφή Σωματείων στο μητρώο της Γραμματείας. Κατά την Ομοσπονδία, «αυτή η γραφειοκρατία» έχει ως αποτέλεσμα να έχουν εγκριθεί ελάχιστα Σωματεία-Μέλη και χρηματοδότηση και δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ε.Φ.Ο.Α. έχει δημιουργήσει και λειτουργεί, εδώ και χρόνια, σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής (Μητρώο) όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, για τη δημόσια και διαφανή παρακολούθηση της συμμετοχής όλων των Σωματείων-Μελών της.

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. παρακολουθεί την καθημερινή ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΓΓΑ, σε σχέση με τα Σωματεία-Μέλη της, που προεγγράφηκαν στο Μητρώο της ΓΓΑ, καθώς και τα αποτελέσματα της όλης διαδικασίας, που μόνο θλίψη προκαλούν και θεωρούμε ότι αποτρέπουν εθελοντές να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό. Πολύ δε περισσότερο σε δύσκολες ακριτικές και νησιωτικές περιοχές της πατρίδας μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, εξαίροντας το αθλητικό έργο που παράγεται «από σωματεία ενώσεις, προπονητές, γονείς και κυρίως τους αθλητές και τις αθλήτριες».

«Χρειάστηκε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και το αδιέξοδο που φαίνεται πλέον καθαρά στον ορίζοντα, για να ανακοινωθεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πως όλα τα Σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο, θα λάβουν μέρος στην κατανομή της χρηματοδότησης των 12.000.000€, ενώ έχει ανακοινωθεί ότι θα δοθεί παράταση εγγραφής στο Μητρώο και στις εκλογικές διαδικασίες των Ομοσπονδιών μέχρι την 15η Μαρτίου του 2020», τονίζει η ΕΦΟΑ στην ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ομοσπονδία ζητά α αποσυνδεθεί το Μητρώο από τις εκλογικές διαδικασίες των Ομοσπονδιών και να πραγματοποιηθούν , άμεσα, οι εκλογές λαμβάνοντας υπόψη μόνο την αθλητική αναγνώριση και την αγωνιστική δραστηριότητα των Σωματείων-Μελών.

«Καλούνται άμεσα τα Σωματεία-Μέλη της Ε.Φ.Ο.Α. να στείλουν στο info@efoa.gr την ενημέρωση που έλαβαν μέχρι σήμερα από την ΓΓΑ, για τις εκκρεμότητες που τους έχουν κοινοποιηθεί, σε σχέση με την ολοκλήρωση της  νομιμοποίησής τους στο Μητρώο. Η εγγραφή στο Μητρώο θα πρέπει να μείνει ανοικτή μέχρι την 31.12.2021.

Η Ε.Φ.Ο.Α. θα παράσχει κάθε βοήθεια, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την γραφειοκρατική διαδικασία της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού, σε όλα τα Σωματεία-Μέλη. Θα αποδελτιώνει και ομαδοποιεί τις εκκρεμότητες και θα τις ανακοινώνει τακτικά σε ολόκληρη την αθλητική οικογένεια.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού η Ε.Φ.Ο.Α. αποφάσισε να συνεργαστεί με γραφείο Νομικής Υποστήριξης, προς το οποίο θα διαβιβαστούν όλες οι εκκρεμότητες των Σωματείων-Μελών, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν για τα  προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση», καταλήγει η Ομοσπονδία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης