Την αποχώρησή της από τους αγώνες τένις, σε ηλικία 30 ετών, ανακοίνωσε η Τζοάνα Κόντα, δηλώνοντας ότι είναι ευγνώμων που κατάφερε να ζήσει τα όνειρά της ως επαγγελματίας.

Η Βρετανίδα, η οποία είχε φτάσει έως το νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, αντιμετώπισε φέτος προβλήματα με τη φυσική και την αγωνιστική κατάστασή της, με αποτέλεσμα να πέσει στην 113η θέση του κόσμου. Έδωσε τον τελευταίο αγώνα της στο WTA Tour τον Αύγουστο, στο Όπεν του Σινσινάτι, όπου ηττήθηκε στον α΄ γύρο από την Τσέχα Καρολίνα Μούχοβα. Η Κόντα αποσύρθηκε από το Γουίμπλεντον τον Ιούνιο, όταν ένα μέλος του τιμ της βρέθηκε θετικό στην COVID-19, ενώ έχασε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς προσβλήθηκε και η ίδια από τον ιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευγνώμων. Αυτή είναι η λέξη που πιθανότατα έχω χρησιμοποιήσει περισσότερο στη διάρκεια της καριέρας μου και είναι η λέξη που αισθάνομαι ότι την εξηγεί καλύτερα στο τέλος», αναφέρει μεταξύ άλλων η Κόντα σε δήλωσή της και συνεχίζει: «Η αγωνιστική καριέρα μου έφτασε σε ένα τέλος και είμαι τόσο απίστευτα ευγνώμων για την καριέρα που αποδείχθηκε ότι ήταν. Μέσα από τη δική μου ανθεκτικότητα και μέσω της καθοδήγησης άλλων, κατάφερα να ζήσω τα όνειρά μου. Πόσο απίστευτα τυχερό θεωρώ τον εαυτό μου».

Η Κόντα «σκαρφάλωσε» στην τέταρτη θέση του κόσμου (σ.σ. η υψηλότερη στην καριέρα της) το 2017, αφού έφτασε στους ημιτελικούς του Γουίμπλεντον. Επίσης έφτασε στους ημιτελικούς του Όπεν Αυστραλίας του 2016 και στο Ρολάν Γκαρός του 2019, καθώς και στους προημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, όπου αποκλείστηκε από τη Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης