Στη μάχη των προημιτελικών του  Ρολάν Γκαρός ρίχνεται απόψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (No5 στην παγκόσμια κατάταξη) θα αντιμετωπίσει στις 22.00 (ΕΡΤ 3, Eurosport 1) τον «κακό του δαίμονα», τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη), με στόχο φυσικά τη νίκη, η οποία θα του ανοίξει τον δρόμο για τα ημιτελικά του γαλλικού γκραν σλαμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη συνάντησή τους σε Major τουρνουά, μετά τη Μελβούρνη, όπου ο Ρώσος επιβλήθηκε 3-0 σετ του «Στεφ» στα ημιτελικά, και όγδοη συνολικά.

Όπως προαναφέραμε η παράδοση του Τσιτσιπά με τον Μεντβέντεφ δεν είναι καλή, καθώς μετρά μία νίκη και έξι ήττες απέναντι στον 25χρονο αντίπαλό του.

Πάντως ο «Στεφ» είναι αποφασισμένος να υπερβάλλει εαυτόν απόψε, προκειμένου να ξορκίσει την αρνητική παράδοση που έχει απέναντι στον Μεντβέντεφ και να συνεχίσει την πορεία του στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πορεία τους μέχρι τα προημιτελικά

Οι δύο αντίπαλοι στην πορεία τους προς τα προημιτελικά δεν συνάντησαν κάποιο εκπρόσωπο των «Big 3». Κι αυτό γιατί όλοι ήταν στο πάνω μέρος του ταμπλό.

Ο Τσιτσιπάς επιβλήθηκε στον πρώτο γύρο με 3-0 σετ του Σαρντί (7-6 (6), 6-3, 6-1), ενώ νίκησε στη συνέχεια τον Μαρτίνεθ με το ίδιο σκορ (6-3, 6-4, 6-3).

Ακολούθησε η νίκη του επί του Ίσνερ με 3-1 σετ (5-7, 6-3, 7-6 (3), 6-1), με τον Καρένιο Μπούστα να είναι το επόμενο… θύμα του Στέφανου στη διοργάνωση, καθώς επικράτησε με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 7-5).

Στον αντίποδα ο Μεντβέντεφ άρχισε τη διοργάνωση με νίκη με 3-0 σετ επί του Μπούμπλικ (6-3, 6-3, 7-5), ενώ επικράτησε του Πολ με 3-1 σετ (3-6, 1-6, 4-6, 3-6).

Επόμενος αντίπαλός του ήταν ο Οπέλκα, του οποίου επιβλήθηκε με 3-0 σετ (6-4, 6-2, 6-4) για να ακολουθήσει η νίκη του επί του Γκαρίν με το ίδιο σκορ (6-2, 6-1, 7-5).

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι μέχρι στιγμής έχουν χάσει μόλις ένα σετ στο φετινό Ρολάν Γκαρός.

Σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς καταφέρει να ξεπεράσει τον σκόπελο του… κακού του δαίμονα θα φτάσει τους 7.500 βαθμούς και θα προσπεράσει τον Ντόμινικ Τιμ.

Ως εκ τούτου για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Στέφανος θα αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν δε ο Τσιτσιπάς καταφέρει να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο στο Παρίσι και ο Ναδάλ δεν περάσει στον τελικό τότε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα προσπεράσει τον Ισπανό και θα… στρογγυλοκαθίσει στην τρίτη θέση.

Αντίθετα σε περίπτωση που ο «Στεφ» αποκλειστεί από τον Μεντβέντεφ και νικήσει ο Ζβέρεφ τότε θα υποχωρήσει μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη και από 5ος θα βρεθεί 6ος.

Στην αντίπερα όχθη ο Μεντβέντεφ έχει πιθανότητες να σκαρφαλώσει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά το τέλος του Γαλλικού Όπεν, αν κατακτήσει τον τίτλο στο Παρίσι ή φτάσει στον τελικό και ο Τζόκοβιτς μείνει εκτός του καταληκτικού αγώνα της διοργάνωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης