«Ποδαρικό» με το δεξί έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Ρολάν Γκαρός, το οποίο άρχισε σήμερα στο Παρίσι.

Στην πρεμιέρα του κορυφαίου τουρνουά, ο Έλληνας πρωταθλητής, που βρίσκεται στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε του Γερμανού Μαξιμίλιαν Μάρτερερ με 6-2, 6-2, 7-6 (7-4), παίρνοντας το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Tsitsifast» μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και έκανε αμέσως μπρέικ στον Γερμανό (Νο110 στον κόσμο), δείχνοντας από νωρίς τις… διαθέσεις του. Ύστερα από 14 λεπτά αγώνα, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-1, ενώ για να φθάσει στο 6-2, με το οποίο τελείωσε το πρώτο σετ, χρειάσθηκε μόλις 31 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ, ο Γερμανός… φρόντισε να μην την «πατήσει» όπως στην αρχή του αγώνα και πήρε το πρώτο γκέιμ.

Εντούτοις, ο Έλληνας τενίστας αντέδρασε άμεσα και προηγήθηκε γρήγορα με 3-1, κάνοντας ακόμη ένα «μπρέικ» στον αντίπαλό του. Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς έκανε… συντήρηση δυνάμεων και έπειτα από 58 λεπτά έφθασε άνετα στο 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεδομένου πως δεν είχε… τίποτε να χάσει, ο Μάρτερερ επιχείρησε να αντιδράσει στο τρίτο σετ, προηγήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα με 3-2 και διατήρησε αυτό το προβάδισμα μέχρι το 6-5, καθώς ο Τσιτσιπάς ισοφάριζε, αλλά δεν μπορούσε να «σπάσει» το σερβίς του Γερμανού.

Σ’ αυτό το σημείο του αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής έφερε και πάλι το ματς «στα ίσα» και η νίκη κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και έπειτα από μεγάλη «μάχη», που κράτησε 48 λεπτά, επικράτησε με 7-4.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης