Αρνήθηκε να καταθέσει τα όπλα και δικαιώθηκε, κάνοντας μία μεγάλη ανατροπή… Ο λόγος για τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία πήρε μία σπουδαία πρόκριση απέναντι στην Τζέσικα Πεγκούλα στο Miami Open, μετά από ένα δραματικό παιχνίδι διάρκειας 2 ωρών και 38 λεπτών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο.25) επιβλήθηκε με 6-4, 2-6, 7-6 (6) της Αμερικανίδας αντιπάλου της (Νο.33) και κατέκτησε το εισιτήριο για τα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ναόμι Οσάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σάκκαρη βρέθηκε να χάνει με 5-3 στο τρίτο σετ, έσωσε έξι match points και τελικά επικράτησε με 2-1 σετ της Πεγκούλα, σε ένα ματς με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων και φινάλε ακατάλληλο για… καρδιακούς.

Στο πρώτο σετ η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια με δύο μπρέικ έναντι ενός της Πεγκούλα επικράτησε με 6-4 και πήρε το προβάδισμα στο ματς.

Εντούτοις στη συνέχεια η Αμερικανίδα αντέδρασε, βρήκε ρυθμό και, παρουσιάζοντας βελτίωση στο σερβίς της, έφτασε με άνεση στο 1-1 (6-2), μετά από μια πρώτη ανταλλαγή μπρέικ (1-3, 2-3).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τρίτο σετ έγινε τρομερή μάχη. Η Σάκκαρη με γρήγορο μπρέικ κατάφερε να προηγηθεί με 3-1, αλλά η Πεγκούλα με τέσσερα διαδοχικά κερδισμένα games κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 5-3!

Σε εκείνο το σημείο άρχισε να αφυπνίζεται η Μαρία, η οποία αρχικά με μπρέικ και σβήνοντας στη συνέχεια πέντε match points στο δικό της service game, ισοφάρισε σε 5-5.  Ακολούθως υπήρξε νέα ισοπαλία 6-6 κι έτσι οδηγηθήκαμε στο tie break.

Εκεί η Σάκκαρη προηγήθηκε με 5-2, αλλά στη συνέχεια η Αμερικανίδα αντέδρασε και δημιούργησε το έκτο της match point (6-5).

Εντούτοις η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια διατήρησε και σε αυτήν την περίπτωση τη ψυχραιμία της και με δύο διαδοχικούς πόντους πήρε το σετ και παράλληλα το παιχνίδι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης