«Είναι μια μεγάλη επιτυχία, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για το χάλκινο μετάλλιο. Θα μπορούσαμε βέβαια να έχουμε διεκδικήσει ένα άλλο μετάλλιο, διαφορετικού χρώματος. Δε πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι αυτά τα κορίτσια δεν έχουν πολλές εμπειρίες, εκτός από 3-4, αυτά τα κορίτσια συγκροτούν μια νέα Εθνική ομάδα, μια φρέσκια ομάδα και είναι σημαντικό το γεγονός ότι κάθε χρόνο επιστρέφουμε με ένα μετάλλιο σε διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς. Συνεχίζουμε, είναι υπερήφανος γι αυτά τα κορίτσια και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους σωματειακούς προπονητές γιατί μας δίνουν σπουδαίες αθλήτριες», ήταν τα λόγια του Στέφανου Λέανδρου, του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Νεανίδων μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, στο Μπακού και στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Εθνική Νεανίδων σημείωσε: «Συγχαρητήρια στις αθλήτριες, τον προπονητή τους, τους ανθρώπους που βρέθηκαν όχι μόνο στο Μπακού, αλλά κοντά στα κορίτσια και στην Εθνική ομάδα και το προηγούμενο διάστημα. Είναι η συνέχεια μιας παράδοσης που έχει δημιουργήσει η γυναικεία ελληνική υδατοσφαίριση σε μεγάλες διοργανώσεις, σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μην ξεχνάμε ότι πριν από δύο χρόνια, η Εθνική ομάδα αυτής της ηλικίας είχε κατακτήσει την πρώτη θέση, σε αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Διατηρεί λοιπόν, με τη σημερινή της παρουσία μια εξέχουσα θέση στους πρωταγωνιστές της υδατοσφαίρισης. Με λίγη προσοχή, θα μπορούσε να είναι μια πιο ευρεία νίκη και ένα πιο εύκολο μετάλλιο. Η διαιτησία όμως δε στάθηκε στο ύψος της και αδίκησε κατάφορα την ελληνική ομάδα. Οι διεθνείς μας θα μπορούσαν να είναι στον τελικό και να διεκδικήσουν ένα άλλο χρώμα μεταλλίου, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν αποτελεί τεράστια επιτυχία για το ελληνικό πόλο το τρίτο αυτό μετάλλιο. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει και συνέχεια και αναφέρομαι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μεξικού τον Αύγουστο, στο οποίο κάποια από τα κορίτσια αυτής της ομάδας θα βρίσκονται. Είμαι βέβαιος ότι και εκεί θα φτιάξει ένα πολύ δυνατό σύνολο, που θα διεκδικήσει ανάλογη επιτυχία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για την ομάδα των Εφήβων, η οποία θα αντιμετωπίσει την Κροατία στον αυριανό μικρό τελικό και διεκδικεί ένα μετάλλιο για την ελληνική υδατοσφαίριση, ο πρόεδρος της ΚΟΕ σημείωσε: «Αυτή η ομάδα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα με τη Σερβία. Η Κροατία όμως, την οποία αντιμετωπίζουμε στο μικρό τελικό είναι μια ομάδα στα μέτρα μας και μπορούμε να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να γυρίσει με ένα μετάλλιο από το Μπακού. Το αξίζει αυτό το μετάλλιο. Στον αγώνα με τη Σερβία παίξαμε παρα πολύ καλά. Είναι μια εξαιρετική φουρνιά, αυτά τα παιδιά για την Εθνική ομάδα, αποτελείται από πολύ καλούς πολίστες. Αν αυτή η ομάδα μάθει να παίζει πιο συγκροτημένα ως ομάδα, τότε θα δημιουργήσει μια μεγάλη παράδοση και θα φέρει μεγάλες επιτυχίες στο ελληνικό πόλο. Με τη Σερβία θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει, για το γεγονός ότι χάσαμε στα πέναλτι δε μπορούμε όμως να κατηγορήσουμε τα παιδιά. Είναι στο χέρι μας με την Κροατία να κατακτήσουμε το μετάλλιο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης