Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε την Κυριακή στον τελικό του China Open, ωστόσο δεν κατάφερε επί κινεζικού εδάφους να κατακτήσει το τέταρτο τρόπαιο της καριέρας του και πρώτο σε ATP500.

Ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3 στον τελικό απέναντι στον Ντομινίκ Τιμ, ωστόσο στη συνέχεια ο αντίπαλος του έκανε την ανατροπή και κατακτώντας τα δύο επόμενα με 6-4 και 6-1, αναδείχθηκε νικητής του τουρνουά, που διεξήχθη στο Πεκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο αγώνας

Ο Tσιτσιπάς σέρβιρε πρώτος στον τελικό, βλέποντας όμως τον Αυστριακό να εκμεταλλεύεται τα λάθη του και να κάνει break με το… καλημέρα. Στο δεύτερo game ο Έλληνας πρωταθλητής πλήρωσε με το… ίδιο νόμισμα τον αντιπαλό του, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το τρίτο game, παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα (2-1) και παρά την άμεση απάντηση του Τιμ (2-2) προηγήθηκε εκ νέου (3-2).

Ακολούθησε νέα ισοφάριση από τον Αυστριακό, ο οποίος με τέσσερις συνεχόμενους πόντους πήρε με love game (σ.σ. νίκη χωρίς να χάσει πόντο) το έκτο game.

O Στέφανος έπαιξε με ψυχραιμία και ανέκτησε το προβάδισμά του, στη συνέχεια έσπασε για δεύτερη φορά στον τελικό το σερβίς του Τιμ (5-3), ενώ, παρά την αντίσταση του αντιπάλου του, έκανε το 6-3, κατακτώντας το πρώτο σετ, έπειτα από 43 λεπτά, σε ένα παιχνίδι με απίστευτα ράλι!

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Τιμ να κάνει love game, ωστόσο με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος μάλιστα έκανε το μπρέικ στο δεύτερο σετ, φτάνοντας στο 2-1.

Ο Αυστριακός πάντως απάντησε με δικό του μπρέικ στο σερβίς του «Τσίτσι», ενώ προηγήθηκε στη συνέχεια με 3-2 εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Στέφανου.

Ο Τσιτσιπάς ανέκαμψε και έφτασε στο 3-3, ο Τιμ κράτησε το σερβίς του στη συνέχεια (4-3), με τον Έλληνα τενίστα να φέρνει εκ νέου στα ίσα τα games του δεύτερου σετ χάρη σε δύο συνεχόμενους πόντους.

Εντούτοις στη συνέχεια ο Αυστριακός στο 5-4 έκανε break και με 6-4 ισοφάρισε το σετ.

Κάπου εκεί ο Έλληνας τενίστα έμεινε από καύσιμα, χάνοντας το καθαρό μυαλό του, κι έτσι ο Αυστριακός, όντας ο απόλυτος κυρίαρχος στο τρίτο σετ, έκανε εύκολα σε αυτό το 6-1 και κατέκτησε το τρόπαιο με ανατροπή.

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης