Όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του «37ου Σπάρταθλον», το οποίο θα διεξαχθεί φέτος στις 27-28 Σεπτεμβρίου, όπως διαβεβαιώνουν οι διοργανωτές του μεγαλύτερου αθλητικού αγώνα στο χώρο των υπεραποστάσεων.

Ο 37ος αγώνας θα ξεκινήσει στις 7.00 το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου από τους πρόποδες του Ιερού βράχου της Ακροπόλεως των Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σ’αυτόν θα συμμετάσχουν, όπως κάθε χρόνο, 400 δρομείς προερχόμενοι από 53 χώρες του κόσμου, οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση μέχρι τη Σπάρτη.

Θα περάσουν από αρχαιολογικούς χώρους, σε δρόμους και μονοπάτια της Αττικής και Πελοποννήσου, θα διασχίσουν την κορυφή του βουνού Αρτεμισίου, τους κάμπους της Νεμέας, την γέφυρα του Ευρώτα, διαδίδοντας το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι» μέσω της ιστορικής αυτής διοργάνωσης.

Η φετινή διοργάνωση του 37ου Σπάρταθλον χαρακτηρίζεται επίσης από την παρουσία 60 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών από τον χώρο των υπεραποστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας διεξάγεται επάνω στα βήματα του Αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, που κάλυψε το μακρύ δρομικό ταξίδι των 246 χιλιομέτρων, φτάνοντας στη Σπάρτη την επόμενη ημέρα.

Η ετοιμότητα των 400 αθλητών και αθλητριών για τον αγώνα επιτυγχάνεται μέσα από εντατικές πολύμηνες προπονήσεις και από ανάλογη ψυχολογική προετοιμασία.

Μαζί τους, συμπαραστάτες στη δοκιμασία τους, εκατοντάδες εθελοντές, συνοδοί, γιατροί, φυσιοθεραπευτές. Πλήθος κόσμου από την εκκίνηση, τους ενδιάμεσους Δήμους μέχρι και τον τερματισμό θα τους δίνει αμέριστα υλική και ψυχολογική υποστήριξη.

Ο περσινός 1ος Έλληνας δρομέας του 36ου Σπάρταθλον, Ιωάννης Πολυμένης, θα δώσει και φέτος το «παρών», διεκδικώντας έναν καλύτερο χρόνο στην κάλυψη της απόστασης.

Επίσης, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των υπεραποστάσεων και περσινή πρώτη Ελληνίδα του 36ου Σπάρταθλον, Γεωργία Μαντά, η οποία κατέχει το ρεκόρ κάλυψης της διαδρομής και για πολύ λίγο έχασε την 3η θέση στο βάθρο, στην κατηγορία των γυναικών, θα προσπαθήσει να επαναλάβει όχι μόνον τον περσινό θρίαμβό της, αλλά να διεκδικήσει εκ νέου μία από τις θέσεις του βάθρου!

Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Τουρισμού.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δρομέων Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.) έχει απονείμει στο διεθνή Σύνδεσμο «Σπάρταθλον» την «ΧΡΥΣΗ ΕΤΙΚΕΤΑ» ποιότητας «GoldenLabel».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης