Η ΕΥ ΖΗΝ Greece και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους και ανακοινώνουν τον ποδηλατικό αγώνα L’ÉTAPE Greece by Tour de France, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 1 Απριλίου 2023!

Στην Ελλάδα και για πρώτη φορά το 2023, ο θρύλος του Tour de France συναντά τον ελληνικό μύθο στα μαγευτικά τοπία της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία! Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προκαλέσουν τον εαυτό τους, να απολαύσουν έναν απαράμιλλο συνδυασμό ελληνικής φύσης και αρχαίας ιστορίας σε κλειστές διαδρομές γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τo Tour de France είναι ο δημοφιλέστερος ποδηλατικός αγώνας στον κόσμο με βαθιά ιστορία από το 1903! Η διοργανώτρια εταιρεία, ASO, θέλοντας να δώσει την εμπειρία των επαγγελματιών ποδηλατών του Tour de France στους χιλιάδες ερασιτέχνες φίλους του αθλήματος, δημιούργησε τη σειρά L’ÉTAPE. Έχοντας ήδη 21 χώρες διεξαγωγής στο ενεργητικό του και προσθέτοντας άλλη μία, την Ελλάδα, δίνει την ευκαιρία σε κάθε ποδηλάτη ανά τον κόσμο να διασχίσει μοναδικές ποδηλατικές διαδρομές κάτω από τις  ίδιες συνθήκες που βιώνουν οι πρωταθλητές του Tour de France.

Ένα μοναδικό άθλημα, που συνδυάζει σωματική αλλά και ψυχική αντοχή, ταχύτητα, θάρρος, στρατηγική αλλά πάνω από όλα πάθος, προσκαλεί όλους τους ερασιτέχνες ποδηλάτες να ξεπεράσουν τον εαυτό τους επιλέγοντας μία από τις τέσσερις L’ÉTAPE εμπειρίες:

The Race 150km

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

The Ride 75km

Family Ride 35km

Kids Race

Η διοργάνωση για το 2023 και τον πρώτο αγώνα αποφάσισε να δώσει ένα επιπλέον όφελος στους ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν και θα τερματίσουν στις κατηγορίες των 150km & 75km. Με τον διακριτικό τίτλο Pioneers θα χρίζουν προνομίων στους αγώνες που θα ακολουθήσουν με ειδικές τιμές, early registration στον ελληνικό αγώνα αλλά και στο L’etape du Tour, δώρα και άλλα.

H EY ZHN Greece με την τριακονταετή εμπειρία και βαθιά γνώση στην outdoor δραστηριότητα δηλώνει υπερήφανη που προσθέτει στο ενεργητικό της άλλο ένα αθλητικό event και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υπόσχονται έναν άκρως υψηλών προδιαγραφών αγώνα σύμφωνα με τα παγκοσμίου επιπέδου πρότυπα της Tour de France.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δήλωσε: «Η γη του Ολυμπισμού συναντιέται και πάλι με τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Αποτελεί μεγάλη χαρά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που ενώνει τις δυνάμεις της, ώστε το πρώτο L’ÉΤΑPE Greece θα φιλοξενηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, εκεί όπου οι κορυφαίες συναντήσεις αθλητισμού και πολιτισμού δίνουν πνοή και αξία στις διαχρονικές αξίες του σύγχρονου κόσμου.  Τον Απρίλιο του 2023 δίνουμε ραντεβού στην Αρχαία Ολυμπία για να υποδεχτούμε ποδηλάτες από όλο τον κόσμο, στη γέννηση ενός σπουδαίου αθλητικού γεγονότος για όλη την Ελλάδα, που θα αποτελέσει παράλληλα και μία μεγάλη γιορτή».

Ο Θανάσης Παπαδημητρίου, Founder της ΕΥ ΖΗΝ Greece, δήλωσε: «Όλη η ομάδα της ΕΥ ΖΗΝ Greece είμαστε υπερήφανοι για τη νέα συνεργασία μας με την Tour de France. Είναι τιμή μας που επιλεχθήκαμε για τη διοργάνωση του “L’ÉΤΑPE by TdF” στην Ελλάδα και προσβλέπουμε σε μια μοναδική ποδηλατική διοργάνωση που πλέον κάνει εφικτή τη συμμετοχή οποιουδήποτε ποδηλάτη σε αυτό το ιστορικό αθλητικό γεγονός! Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο η ποδηλατική κοινότητα όσο και η Πολιτεία θα αγκαλιάσουν με ενθουσιασμό το L’ÉΤΑPE Greece ώστε να αναδειχθεί σε ένα από τα καλύτερα του κόσμου.»

O Race Director του L’ÉΤΑPE Greece κος Βλαδίμηρος Πέτσας δήλωσε: « Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση της ΕΥ ΖΗΝ Greece να αναλάβω τον πολύ σημαντικό και δύσκολο ρόλο του Race Director σε ένα τόσο μεγάλο ποδηλατικό γεγονός  παγκόσμιας εμβέλειας όπως είναι το  “L’ÉΤΑPE by TdF”. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα με κέντρο την ιστορική Αρχαία Ολυμπία και περιλαμβάνει τεχνικές ποδηλατικές διαδρομές απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με όλες τις Περιφερειακές και Τοπικές αρχές για να διοργανώσουμε ένα υψηλής ποιότητας ποδηλατικό γεγονός με γνώμονα την ασφάλεια αλλά και την ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων».

Η πλατφόρμα εγγραφών ανοίγει σήμερα 13 Οκτωβρίου 2022. Ραντεβού την 1η Απριλίου 2023 στην Αρχαία Ολυμπία!

Οι συμμετέχοντες μπορούν να απευθύνονται στο letapegreece@ezgreece.gr για τυχόν ερωτήσεις ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται τα:

Website: https://greece.letapebytourdefrance.com/

Registrations: https://ezgreece.gr/book/product/registration/

Instagram: https://www.instagram.com/letapegreece/

Facebook: https://www.facebook.com/letapegreece

Strava: https://www.strava.com/clubs/1085045#_=_

Video: https://www.youtube.com/watch?v=FDkFayrDFpw

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης