Ο δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Ουσάμα Μελούλι, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, κι ενώ ετοιμαζόταν να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αιτία της απόφασής του φαίνεται να είναι η διαμάχη του με την ομοσπονδία κολύμβησης της Τυνησίας, η οποία έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του ίδιου και της μητέρας του, κατηγορώντας τους ότι πλαστογράφησαν αποδείξεις, βάσει των οποίων ο 37χρονος αθλητής λάμβανε χρήματα για την προετοιμασία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά από ένα μήνα δοκιμασίας, έχασα κάθε ελπίδα για συμφιλίωση ή νίκη στην υπόθεσή μου. Έτσι αποφάσισα να αποσυρθώ από τις διεθνείς διοργανώσεις και να μποϊκοτάρω τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Instagram ο Μελούλι, ο οποίος το 2008 στο Πεκίνο κέρδισε τα 1.500μ. ελεύθερο, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα στο Λονδίνο θριάμβευσε στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα.

Ο Τυνήσιος, που είναι ο μόνος αθλητής που έχει καταφέρει να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης τόσο στην πισίνα όσο και στο open water, είχε πάρει την πρόκριση για το Τόκιο τερματίζοντας δέκατος στον προ-ολυμπιακό αγώνα ανοιχτής θάλασσας, που έγινε τον περασμένο μήνα στο Σετούμπαλ. Επειδή έχει παρέλθει η χρονική προθεσμία για αντικατάσταση αθλητή από επιλαχόντα, πιθανότατα η κούρσα των 10χλμ. (στην οποία θα μετάσχει και ο Άλκης Κυνηγάκης) θα διεξαχθεί με 24 κολυμβητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης