Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Νότιας Κορέας που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23/7-8/8) θα αρχίσουν να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού από αυτή την εβδομάδα, όπως προκύπτει από δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Yonhap».

Περίπου 100 αθλητές και προπονητές θα εμβολιαστούν σήμερα (28/4), ενώ άλλοι περίπου 500 θα εμβολιαστούν έως την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου πριν ταξιδέψουν στην Ιαπωνία για τους Αγώνες, αναφέρει το «Yonhap», επικαλούμενο την κορεατική αθλητική και Ολυμπιακή Επιτροπή (KSOC).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν 2,7 εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες από τα 52 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου, αυξάνοντας το ποσοστό εμβολιασμού σε λίγο πάνω από το 4%. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό σε διεθνές επίπεδο, ενώ συγκριτικά αναφέρεται πως στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 41%.

Όπως είναι γνωστό, ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού δεν είναι υποχρεωτικός για όσους θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά συνιστάται, ενώ ορισμένες χώρες έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα εμβολιάσουν τους αθλητές τους με προτεραιότητα.

Η Νότια Κορέα έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο και συγκεκριμένα να έχει εμβολιαστεί το 70% των κατοίκων της έως τον Σεπτέμβριο και να φτάσει στην ασυλία της αγέλης έως τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι χθες Τρίτη (27/4), εντοπίστηκαν στη χώρα 775 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 120.673 και τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 1.821.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης