Η λαμπαδηδρομία με την Ολυμπιακή φλόγα θα ξεκινήσει τη διαδρομή της στην Ιαπωνία στις 26 Μαρτίου από τη Φουκουσίμα, την επαρχία που καταστράφηκε από τσουνάμι και πυρηνική καταστροφή, μετά από σεισμό ο οποίος σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2011, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Τα μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ιαπωνίας, που αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια την χρονιά της καταστροφής, θα έχουν την τιμή να ξεκινήσουν πρώτες την λαμπαδηδρομία. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το προπονητικό κέντρο της Φουκουσίμα, το οποίο στεγάζει τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για την απόρριψη ραδιενεργών αποβλήτων μετά την πυρηνική καταστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φλόγα θα διασχίσει τους 47 νομούς της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού διάρκειας 121 ημερών και θα περάσει από μέρη, όπως το Όρος Φούτζι και το Πάρκο Μνημείων Ειρήνης της Χιροσίμα, αφιερωμένο στα θύματα της πρώτης ατομικής βόμβας στην ιστορία της ανθρωπότητας, που έπεσε το 1945.

Οι διοργανωτές ελπίζουν να εκμεταλλευτούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, για να επισημάνουν την ανάκαμψη στη περιοχή της Φουκουσίμα, που χτυπήθηκε στις 11 Μαρτίου 2011 από την τριπλή καταστροφή και η οποία άφησε πίσω της 18.000 νεκρούς και αγνοούμενους και κατέστησε ένα μεγάλο μέρος στα βορειοανατολικά της χώρας ακατοίκητο.

Όπως συμβαίνει παραδοσιακά, η τελετή Αφής της φλόγας με τις ακτίνες του ήλιου θα γίνει στο Ναό της Ήρας, στην Αρχαία Ολυμπία, στις 12 Μαρτίου. Η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει οκτώ ημέρες και στις 19 Μαρτίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Φλόγα θα παραδοθεί από την ΕΟΕ στους Ιάπωνες διοργανωτές του Τόκιο 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης