Τόκιο 2020: Τα... παράπονα των Κινέζων πρωταθλητών του πινγκ πονγκ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 15:44
Τόκιο 2020: Τα... παράπονα των Κινέζων πρωταθλητών του πινγκ πονγκ

Οι ιθύνοντες της κινεζικής Ολυμπιακής ομάδας του πινγκ πονγκ διαμαρτυρήθηκαν για ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα χαρακτήρισαν τους χώρους διεξαγωγής του αθλήματος «μικρότερους από το συνηθισμένο», εκτιμώντας ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοση των αθλητών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που αρχίζουν την προσεχή Παρασκευή (23/7).

Οι Κινέζοι παίκτες του πινγκ πονγκ θα επιχειρήσουν στο Τόκιο να επεκτείνουν την εντυπωσιακή κυριαρχία τους στο άθλημα, δεδομένου ότι έχουν κατακτήσει 28 από τους 32... διαθέσιμους τίτλους των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1988, όταν το άθλημα εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Πάντως, η προετοιμασία τους για την κορυφαία διοργάνωση ήταν προβληματική, κυρίως λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Οι αθλητές μού είπαν ότι οι χώροι (σ.σ. γύρω από τα τραπέζια) είναι μικρότεροι από το συνηθισμένο» δήλωσε στην κινεζική δημόσια τηλεόραση «CCTV» ο Λιου Γκολιάνγκ, πρόεδρος της Ένωσης πινγκ πονγκ της Κίνας και πρόσθεσε: «Στα παγκόσμια πρωταθλήματα, ο χώρος αυτός καλύπτει από επτά μέχρι 14 μέτρα. Και όταν έκανα τη σχετική μέτρηση, διαπίστωσα ότι εδώ είναι από έξι μέχρι 11 μέτρα».

Ο Γκολιάνγκ είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του πινγκ πονγκ, με μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ πλέον είναι επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου στην εθνική ομάδα.

«Ανησυχώ λίγο για το τρέξιμο των αθλητών, κατά τη διάρκεια των αγώνων και την ασφάλειά τους. Υπάρχει διαφορά σε σχέση με αυτό που βιώσαμε στο παρελθόν. Δεν περιμέναμε ότι θα υπήρχαν ειδικοί κανόνες κατά της επιδημίας στους αγώνες, όπως η απαγόρευση για το σκούπισμα του τραπεζιού με το χέρι ή το χτύπημα της μπάλας, όπως συχνά κάνουν οι παίκτες πινγκ πονγκ» επισήμανε ο Γκολιάνγκ, ενώ από την πλευρά του ο Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016), Σου Σιν, τόνισε: «Ελπίζω ότι το γήπεδο θα διευρυνθεί, ώστε να μπορέσω να τρέξω πιο εύκολα, από την μια άκρη στην άλλη, για να πιάσω τις μπάλες».

Στη διοργάνωση του Τόκιο θα λάβουν μέρος οκτώ Κινέζοι παίκτες του πινγκ πονγκ και ανάμεσά τους βρίσκονται «αστέρια» παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως ο Μα Λονγκ, ο Φαν Ζεντόνγκ και η Λιου Σινέν.

Υπενθυμίζεται ότι η κινεζική αποστολή αποτελείται από 777 άτομα (σ.σ. εκ των οποίων 431 αθλητές και αθλήτριες) και είναι η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία της αχανούς χώρας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 16:05