Τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιαπωνία και ειδικότερα στο Τόκιο επηρεάζουν αισθητά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα φιλοξενηθούν στην ιαπωνική πρωτεύουσα από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αξιωματούχοι της πόλης ανακοίνωσαν την «ακύρωση» της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «στον δημόσιο αυτοκινητόδρομο» του Τόκιο και τη διεξαγωγή μίας τελετής χωρίς θεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα αρχίσει την Παρασκευή (9/7) στο Τόκιο, όπως επιβεβαίωσε ο δήμος της πόλης, προσθέτοντας ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού όλες οι διαδρομές που επρόκειτο να διεξαχθούν σε δημόσιους δρόμους μεταξύ 9 και 23 Ιουλίου ακυρώθηκαν, με εξαίρεση τις απομονωμένες νησιωτικές περιοχές.

Ήδη από την Τρίτη (6/7), οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων και οι τοπικές ιαπωνικές Αρχές ζήτησαν από το κοινό να «αποφύγει» την παρουσία του στον Μαραθώνιο και στο βάδην.

Η ιαπωνική κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει την Πέμπτη (8/7) εάν θα επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα στο Τόκιο και σε άλλες περιφέρειες, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην παρουσία ή όχι -και μέχρι ποιο όριο- των θεατών στους Ολυμπιακούς χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, την Πέμπτη αναμένεται να γίνει συνάντηση και άλλων ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο-2020», με κύριο θέμα συζήτησης την παρουσία θεατών στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης