Τσάκωνας: «Στην Οστράβα ήταν εφικτό να τρέξω γρηγορότερα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 22:35
Τσάκωνας: «Στην Οστράβα ήταν εφικτό να τρέξω γρηγορότερα»

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή του στην κούρσα των 200μ στη Οστράβα με αντίπαλο τον Γιουσέιν Μπολτ έκανε ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος μετά από μια καλή εμφάνιση τερμάτισε σε 20.62.

«Ισως ήταν λίγο υπερβολικό το πρώτο μισό της κούρσας, στο οποίο πήγα πολύ γρήγορα. Δεν το κατάλαβα όμως. Θα έπρεπε να έχω ελέγξει λίγο καλύτερα το ρυθμό μου. Μετά τα 120μ ένιωσα να το αφήνω και στα τελευταία μέτρα προσπάθησα να ανεβάσω ρυθμό», είπε ο 25χρονος και συμπλήρωσε:

«Όταν τελείωσε η κούρσα πίστευα πως έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Αργότερα όταν την σκέφτηκα πιο ήρεμα κατάλαβα ότι ήταν εφικτό να τρέξω γρηγορότερα. Δεδομένων των συνθηκών, ήταν μια καλή κούρσα, όχι όμως η κούρσα που με τρέλανε. Η εμπειρία ήταν πολύ καλή. Κάθε κούρσα είναι χρήσιμη. Το μίτινγκ ήταν κορυφαίο και ο κόσμος πολύ βοηθητικός. Δυστυχώς ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός».

Ο Τσάκωνας την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Καλαμάτα, ενώ ήδη προγραμματίζει να τρέξει σε κάποιον ακόμη αγώνα στο εξωτερικό. «Θα τρέξω στα Παπαφλέσσεια σίγουρα 100μ, ενώ αφήνω μια πιθανότητα και για συμμετοχή στα 200μ, κάτι που θα αποφασίσω απευθείας εκεί. Στη συνέχεια θα πάρω μέρος στα «Χανιά 2015», στις 6 Ιουνίου, ενώ περιμένω απάντηση και από κάποιους αγώνες στο εξωτερικό». Ο Τσάκωνας με το 20.31 πριν από περίπου 20 μέρες, έβαλε υποψηφιότητα για μια καλή εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 22:43