Τσιτσιπάς: «Δοκίμασα νέα πράγματα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 09:51
Τσιτσιπάς: «Δοκίμασα νέα πράγματα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε ότι ο λόγος πίσω από την κακή του φόρμα αμέσως μετά την επανέναρξη των αγώνων φέτος ήταν ο πειραματισμός με το παιχνίδι του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής απογοήτευσε στο US Open, χάνοντας από τον Μπόρνα Τσόριτς στον τρίτο γύρο πριν από τον αποκλεισμό του στον πρώτο γύρο, από τον Γιανίκ Σίνερ στη Ρώμη.

Έκτοτε, έφτασε στον τελικό στο τουρνουά του Αμβούργου και στον ημιτελικό του Roland Garros, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tennishead.net.

«Ήταν μια περίοδος που προσπαθούσα να δοκιμάσω νέα πράγματα» εξήγησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πρόσθεσε: «Έτυχε να δοκιμάσω αυτά τα νέα πράγματα κατά τη διάρκεια των αγώνων στις ΗΠΑ και τη Ρώμη. Μετά επέστρεψα στον παλιό τρόπο παιχνιδιού μου και άρχισα να νιώθω πιο άνετα και σίγουρα στο γήπεδο μετά από αυτό».

Ο Τσιτσιπάς, που θα πάει στην Ο2 για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, λέει ότι πολλά έχουν αλλάξει τον τελευταίο χρόνο.

«Νομίζω ότι μεγάλωσα και αντιμετώπισα πόνο μέσα και έξω από το γήπεδο. Έτσι υπήρχαν πολλά μαθήματα που πήρα και είχα πολλούς αγώνες, αλλά όχι τόσους πολλούς που ήλπιζα να κάνω λόγω του κορωνοϊού» είπε και συνέχισε:

«Αυτή τη στιγμή, δεν σκέφτομαι τους επερχόμενους τελικούς ATP. Εστιάζω σ΄ αυτή την εβδομάδα και την επόμενη για το τουρνουά στο Bercy. Νιώθω ότι αυτά είναι τουρνουά που μπορώ να κάνω καλύτερα φέτος και έχω μια καλύτερη έκδοση του Stefanos στο γήπεδο, οπότε χαίρομαι που είμαι εδώ. Χαίρομαι που παίζουμε αυτά τα τουρνουά δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης στον πλανήτη».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 10:02