Η επιμονή απέδωσε καρπούς για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Astana Open, καθώς νίκησε με 7-6(8), 6-3 τον Πολωνό Χουμπέρτ Χουρκάτς και προκρίθηκε στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Αυτός θα είναι ο ένατος ημιτελικός στην τρέχουσα σεζόν για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος διεκδικεί τον «παρθενικό» τίτλο ATP 500 της καριέρας του, έχοντας χάσει και τους οκτώ τελικούς του στην κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να κερδίσω αυτό το τάι μπρέικ. Ήμουν ακόμα σε θέση να επιστρέψω στη μάχη και ήταν πολύ, πολύ συγκινητικό να πετύχω αυτό το πρώτο τάι μπρέικ. Έδωσα την ψυχή μου και κατάφερα να εκμεταλλευτώ τη στιγμή που μου δόθηκε. Στο τέλος του δεύτερου σετ κατάφερα να βρω το μπρέικ που ήθελα και να φτάσω στη νίκη» είπε ο Τσιτσιπάς, που συνέχισε την καλή… παράδοσή του στα τάι μπρέικ στην Αστάνα, αφού κέρδισε και τα δύο απέναντι στον Ιταλό Λούκα Νάρντι στον δεύτερο γύρο.

«Έκανα το μπρέικ που έψαχνα σε μια από τις τελευταίες στιγμές του αγώνα, που μου έδωσε τέτοια ανακούφιση μετά από τόσο καιρό που προσπαθούσα να το κάνω» πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος ξεκίνησε το σημερινό πρόγραμμα των προημιτελικών ξεπερνώντας εύκολα το «εμπόδιο» του Γάλλου Αντριάν Μαναρινό με 6-1, 6-2.

«Χτυπά την μπάλα πολύ δυνατά» είπε ο Τσιτσιπάς για τον Ρούμπλεφ. «Αλλά θα συγκεντρωθώ στο παιχνίδι μου. Θα είμαι καλά προετοιμασμένος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τσιτσιπάς και Ρούμπλεφ θα αναμετρηθούν στον -πρώτο χρονικά- αυριανό (8/10) ημιτελικό (13:00), ενώ θα ακολουθήσει ο δεύτερος ημιτελικός, ο οποίος θα προκύψει από τους αγώνες Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία)–Κάρεν Χατσάνοφ (Ρωσία) και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ (Ισπανία)-Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης