O Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον (Νο 76 στον κόσμο), τον οποίο νίκησε με 6-2, 6-3, 7-5 σε 2 ώρες και 3 λεπτά, για να φτάσει στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον για –μόλις- δεύτερη φορά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Νικ Κύργιο, που ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση το εμπόδιο του Σέρβου Φιλίπ Κραΐνοβιτς (6-2, 6-3, 6-1 σε μόλις 85 λεπτά).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν ένας υπέροχος αγώνας σήμερα. Παρόλο που δεν είμαι Βρετανός, ένιωσα πραγματικά την αγάπη από το κοινό και αυτό μου έδωσε ώθηση» είπε ο Τσιτσιπάς αμέσως μετά το ματς.

«Πέρυσι ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία σε σύγκριση με φέτος» συνέχισε. «Δεν ασχολήθηκα τόσο με την κίνησή μου πίσω από την μπάλα. Είναι υπέροχο να βλέπουμε αυτή την εξέλιξη φέτος. Νιώθω ότι το χόρτο ταιριάζει τέλεια στο παιχνίδι μου. Χαίρομαι όταν βλέπω το επίπεδο του τένις που έπαιξα σήμερα» πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του στο χόρτο στη Μαγιόρκα την περασμένη εβδομάδα.

Η νίκη του επί του Τόμπσον σημαίνει ότι τώρα έχει ρεκόρ 8-2 σε αυτή την επιφάνεια μέσα στη σεζόν, έχοντας πανηγυρίσει μόλις οκτώ νίκες στο χορτάρι πριν από το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσιτσιπάς, Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει σημειώσει συνολικά 42 νίκες αυτή τη σεζόν και θα διεκδικήσει την επόμενη απέναντι στον Νικ Κύργιο.

«Νιώθω ότι δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο εδώ που να μην γνωρίζει τον Νικ. Έχουμε παίξει ο ένας με τον άλλον και είχαμε σπουδαίους αγώνες ο ένας εναντίον του άλλου σε επίπεδο τουρνουά» είπε ο Τσιτσιπάς. «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για το παιχνίδι του, για το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ταλέντα του. Θα είναι μια πρόκληση στο χόρτο, είναι μεγάλος αντίπαλος σε αυτή την επιφάνεια».

Η καλύτερη εμφάνιση του Τσιτσιπά στο Γουίμπλεντον σημειώθηκε το 2018, όταν έφτασε στον τέταρτο γύρο. Ο 23χρονος έχασε από τον Φράνσις Τιαφόε στον πρώτο γύρο το 2021.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης