Τσιτσιπάς: «Ρώτησα την Οσάκα για όλα αυτά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ, μου εξήγησε και κατάλαβα»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020, 19:17
Τσιτσιπάς: «Ρώτησα την Οσάκα για όλα αυτά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ, μου εξήγησε και κατάλαβα»

O Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tennisnews.com, ότι επικοινώνησε με τη Ναόμι Οσάκα, μετά τη δήλωσή της σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις, προκειμένου για να μάθει περισσότερα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μετά την ήττα του με 7-5 (5), 6-3, στον ημιτελικό του Western & Southern Open από τον Ράονιτς, είπε ότι έστειλε μήνυμα στην Οσάκα για περισσότερες πληροφορίες και εκείνη απάντησε.

«Της έστειλα μήνυμα και ρώτησα τι ήταν όλα αυτά για την κοινωνική αδικία», είπε. «Επειδή δεν παρακολουθώ πραγματικά τα νέα. Είδα κάτι όταν η τηλεόραση ήταν ανοιχτή, όταν η τηλεόραση ήταν ενεργοποιημένη. Είδα κάτι. Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν λόγω αυτού. Ναι, και μου εξήγησε τι συνέβαινε. Έτσι κατάλαβα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μπορεί να μην παρακολουθεί στενά αγώνες γυναικών, αλλά θαυμάζει την Οσάκα.

«Είμαι χαρούμενος γι αυτήν. Είναι σε καλή σειρά, σε καλή πορεία. Παίζει καλά. Σίγουρα παίζει καλά. Ειλικρινά, δεν παρακολουθώ πραγματικά τένις γυναικών, αλλά την θαυμάζω πολύ».

Η Οσάκα, της οποίας η μητέρα είναι από την Ιαπωνία και ο πατέρας από την Αϊτή, ανέφερε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Πριν από αθλήτρια, είμαι μαύρη γυναίκα», την ημέρα που είχε ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από τους ημιτελικούς του τουρνουά της Νέας Υόρκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020, 19:19