Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει ιστορία. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο5 στον κόσμο) επικράτησε 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-3) του Ρώσου Ρούμπλεφ (Νο12 στον κόσμο) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Μετά το 5-3 του πρώτου σετ υπέρ του Ρώσου, ο «Tsitsifast» κέρδισε 16 γκέιμς έναντι 5 του αντιπάλου του και κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, μετατρέποντας τον προημιτελικό σε μία πολύ δυνατή προπόνηση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίπαλός του στον ημιτελικό θα είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς που νίκησε με 3-1 σετ τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

 

«Αν σας πω, δεν θα είναι μυστικό πλέον για το τι έκανα και κέρδισα εύκολα. Νιώθω πολύ άνετα παίζοντας εδώ και παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησα καλά, θυμάμαι πως είμαι ένας αγωνιστής και στις δύσκολες στιγμές παλεύω, βάζω το μυαλό μου να δουλέψει για να τα καταφέρω», δήλωσε ο Τσιτσιπάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να παίζω το καλύτερό μου τένις εδώ, είναι ένα όνειρο να βρίσκομαι εδώ και να παίζω σε αυτό το γήπεδο και να δίνω τα πάντα. Πάντα έχανα τα μαθήματα στο σχολείο για να βλέπω τα παιχνίδια στο Ρολάν Γκαρός. Σε ευχαριστώ Παρίσι, σε αγαπώ», συμπλήρωσε.

 

O Τσιτσιπάς πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στη διοργάνωση και με τέτοια απόδοση έκανε πολύ δύσκολο το έργο του αντιπάλου του, του οποίου επιβλήθηκε «καθαρά», ευκολότερα του αναμενόμενου και χωρίς να χάσει σετ για τέταρτο κατά σειρά παιχνίδι.

Η μοναδική απώλεια που είχε ο Τσιτσιπάς ήταν στον εναρκτήριο αγώνα του, όταν βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ απέναντι στον Ισπανό Χάουμε Μουνάρ. Από εκείνο το σημείο ακολούθησαν 15 συνεχή κερδισμένα σετ, ενδεικτικά της αγωνιστικής κατάστασης αλλά και της ψυχολογίας στην οποία βρίσκεται ο νεαρός πρωταθλητής.

Η μέτρια εκκίνηση στον αποψινό αγώνα (δέχθηκε break με το «καλημέρα») δεν πτόησε τον Τσιτσιπά, που μετά το υπέρ του 5-3 στο πρώτο σετ… άλλαξε ταχύτητα κι άφησε τον ταλαντούχο Ρούμπλεφ απλώς να παρακολουθεί τον καλπασμό του προς τη νίκη, αλλά και τη διαφορά κλάσης μεταξύ τους.

Το σερβίς του Τσιτσιπά ήταν εξαιρετικό, το παιχνίδι του από τη βασική γραμμή επίσης και η συνολική παρουσία του απέπνεε σιγουριά κι αυτοπεποίθηση, στοιχεία που αν εμφανιστούν και στον ημιτελικό μπορούν να τον φέρουν ακόμη κι ως τον τελικό.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και νίκησε στο πρώτο γκέιμ, στο οποίο σέρβιρε, χωρίς να χάσει πόντο. Ο Ρούμπλεφ απάντησε και ισοφάρισε παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε στο μπρέικ πόιντ. Ο Ρώσος στο πέμπτο σετ αιφνιδίασε και με μπρέικ πέτυχε το υπέρ του 3-2, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τη δύναμη να ισοφαρίσει, καθώς στο δέκατο γκέιμ πήρε πίσω το μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5. Μάλιστα ο «Tsitsifast» δεν σταμάτησε εκεί και… καθάρισε ακόμα δύο γκέιμ, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-5.

 

 

 

 

 

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 1-0 με love service game (σ.σ. νικηφόρο γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο). Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε να πατά καλύτερα στο κορτ του Παρισιού και στο έκτο σετ κατάφερε να πάρει το τρίτο του μπρέικ στον αγώνα. Έτσι, προηγήθηκε 4-2 και έβαλε τις βάσεις για να κερδίσει ακόμα ένα σετ. Η εξέλιξη του ματς έφερε εκνευρισμό στον Ρούμπλεφ, ο οποίος εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να φτάσει στο 2-0 με 6-2 στα γκέιμς.

 

 

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ Τσιτσιπάς και Ρούμπλεφ υπερασπίστηκαν το σερβίς τους. Στη συνέχεια ο «Στεφ» πάτησε… γκάζι και κατάφερε να φτάσει στο υπέρ του 4-1 δείχνοντας ότι δεν υπάρχει γυρισμός για τον αντίπαλό του. Ο Ρώσος κατάφερε να πάρει δύο ακόμα γκέιμς και τελικά ο Τσιτσιπάς έφτασε στη νίκη με 6-3 και 3-0 στα σετ.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης