Mετά τις ήττες που γνώρισαν στην πρεμιέρα του Nitto ATP Finals 2020, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Αντρέι Ρούμπλεφ θα τεθούν αντιμέτωποι απόψε στις 22:00 (Cosmote Sport 6) στην «Ο2 Αrena» του Λονδίνου με στόχο να αποκτήσουν το δικαίωμα για τη συνέχεια που επιθυμούν.

Η ιστοσελίδα atptour.com στην αναφορά της για το εν λόγω παιχνίδι παρομοίασε το συγκεκριμένο ματς για τον Έλληνα τενίστα «με τη Μάχη του Μαραθώνα, το 490 π.Χ., όταν οι Έλληνες νίκησαν τους Πέρσες», ενώ για τον Ρούμπλεφ, «έναν περήφανο Ρώσο», ανέφερε ότι «μια νίκη θα μπορούσε να είναι σαν τη Μάχη του Στάλινγκραντ, όταν ο ρωσικός στρατός νίκησε τους Γερμανούς, γυρίζοντας τη ροή του 2ου Παγκοσμίου πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο τους έχουν παίξει τέσσερις αγώνες ATP, με τον καθένα να κερδίζει έναν αγώνα σε ένα σκληρό γήπεδο και έναν σε χώμα.

Ο Ρούμπλεφ έχει 40-9 ρεκόρ, με 11 από αυτές τις νίκες να προέρχονται στα τρία μεγάλα τουρνουά της σεζόν.

Από τη μεριά του ο Τσιτσιπάς έχει ρεκόρ 28-13 και είναι φυσικά ο παίκτης που καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρούμπλεφ, που έχει πέντε κορυφαίους τίτλους φέτος, κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο τουρνουά, όπου στην πρεμιέρα έχασε εύκολα από τον Ναδάλ, ενώ ως γνωστόν με 2-1 σετ ηττήθηκε από τον Τιμ ο Τσιτσιπάς.

Ο Ρώσος παραδέχτηκε ότι ήταν «λίγο νευρικός» στον αγώνα και τόνισε ότι θα πρέπει να αγωνιστεί πολύ καλύτερα για να έχει την ευκαιρία να νικήσει τον Έλληνα πρωταθλητή. Εάν οι προηγούμενες συναντήσεις τους αποτελούν ένδειξη, τότε ίσως θα πρέπει να ετοιμαστούμε για ακόμα και έναν μαραθώνιο.

«Ο Αντρέι είναι ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους και σίγουρα ήταν σε καλή πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, παίζοντας πολλούς τελικούς και έχοντας πολλούς τίτλους στην τσέπη του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης