Πείσμα, υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά. Αυτά χαρακτηρίζουν την Ελίνα Τζένγκο, την χρυσή νικήτρια του ακοντισμού στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Η 16χρονη αθλήτρια κατάφερε φέτος το καλοκαίρι να αγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα, αφού νωρίτερα ξεπεράστηκε με την παρέμβαση της ομοσπονδίας ο γραφειοκρατικός Γολγοθάς, προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Η Τζένγκο είναι ένα παιδί με περίσσιο ταλέντο. Μία αθλήτρια που δουλεύει με συνέπεια προκειμένου να πετύχει τους στόχους της και δεν το βάζει κάτω όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα έχει προγραμματίσει. Αυτό επέλεξε να κάνει τους τελευταίους δύο μήνες, ώστε να φτάσει στο Μπουένος Άιρες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να αφήσει πίσω της την όχι και τόσο καλή εμφάνιση στο Γκιορ, εκεί όπου ήταν έβδομη, παρότι μετείχε ως ένα από τα φαβορί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτή την επιτυχία. Μπορεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να μην τα πήγα όσο καλά θα ήθελα, ωστόσο στη συνέχεια δούλεψα σκληρά για να μπορέσω να κατακτήσω αυτό το μετάλλιο», είπε η νεαρή και συμπλήρωσε: «Η συγκίνηση που ένοιωσα μόλις άκουσα τον εθνικό μας ύμνο και είδα την ελληνική σημαία ψηλά, δεν περιγράφεται».

Η Τζένγκο με την επιστροφή της στην Ελλάδα θα ξεκινήσει πλέον την προετοιμασία της για την επόμενη χρονιά. Οι στόχοι της παραμένουν υψηλοί και αφορούν τόσο στη διάκριση όσο και στην επίτευξη μεγάλων βολών. «Έχω πολλούς στόχους που θέλω να εκπληρώσω. Με τη δύναμη του Θεού όλα θα πάνε καλά. Θα δουλέψω σκληρά και είμαι σίγουρη πως θα καταφέρω να διεκδικήσω ακόμη καλύτερες βολές και νέα και ρεκόρ».

Η Τζένγκο κατάφερε σε διάστημα μικρότερο μιας εβδομάδας να πετύχει ότι δεν είχε καταφέρει μέσα στη χρονιά και να στείλει τέσσερις συνολικά φορές το ακόντιο πάνω από τα 60,00 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νεαρή αθλήτρια, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκιδική, βρέθηκε εύκολα στο δρόμο του Γιώργου Μποτσκαριώβ, καθώς και η μεγαλύτερη αδελφή της, Εριζαμπέλα, ασχολήθηκε με τη σφαιροβολία με εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα και από νωρίς έδειξε το πολύπλευρο ταλέντο της.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης