Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, δήλωσε ενθουσιασμένος με την προοπτική να αγωνιστεί στο US Open, αλλά πρόσθεσε ότι θα ήταν δίκαιο εάν ο κάθε διαθέσιμος παίκτης θα μπορούσε να αγωνιστεί.

Η ομοσπονδία τένις των ΗΠΑ (USTA) ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι το κορυφαίο grand slam θα διεξαχθεί στα τέλη Αυγούστου χωρίς την παρουσία θεατών και αφού εφαρμοστούν κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, με την πανδημία του κορωνοϊού να εξακολουθεί να πλήττει κάποια κράτη του κόσμου, ο Τζόκοβιτς ανησυχεί ότι πολλοί αθλητές δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ παρόλο που θα το ήθελαν πολύ.

«Ας ελπίσουμε ότι ο κάθε παίκτης που θα συμμετέχει, που επιλέχθηκε με βάση την κατάταξή τους και που αξίζει να λάβει μέρος στο US Open, θα έχει μία ίση ευκαιρία να ταξιδέψει εκεί και να διαγωνιστεί όπως όλοι οι άλλοι», υποστήριξε ο Σέρβος στο Eurosport’s Tennis Legends podcast.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι είναι το θεμέλιο της ATP και το θεμέλιο του παγκόσμιου τένις» πρόσθεσε ο «Νόλε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο Σέρβος, νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, παραδέχθηκε ότι είναι πολύ χαρούμενος που το ATP Tour θα επαναρχίσει τον Αύγουστο μετά την αναστολή του από τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που βλέπω ότι όλα τα τουρνουά, ειδικά τα Grand Slams, διοργανώνουν τις εκδηλώσεις τους», τόνισε ο 33χρονος πρωταθλητής και κάτοχος 17 τίτλων Grand Slam.

«Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι ήταν δύσπιστοι, ειδικά για τα γεγονότα των ΗΠΑ, λαμβάνοντας υπόψη το τι πέρασαν ως χώρα κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Έτσι, πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου κι εμένα, ήταν αρκετά σκεπτικοί για το αν θα συμβεί ή όχι. Ας ελπίσουμε ότι τους επόμενους δύο μήνες μερικοί από αυτούς τους περιορισμούς θα χαλαρώσουν λίγο και ότι θα έχουμε ένα υπέροχο, υπέροχο τουρνουά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης