Έχοντας τυλιγμένη στο χέρι του μία ταινία με το όνομα του άτυχου Μάνου Ζερδεβά, ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος έκανε το παιχνίδι της ζωής του στον «μικρό» τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης και με 16 αποκρούσεις (τόσες του χρέωσε η επίσημη στατιστική, πιθανότατα είχε ακόμη 3-4 όπου η μπάλα μετά την παρέμβασή του κατέληξε στο δοκάρι) βοήθησε τα μέγιστα την εθνική πόλο να φτάσει ως την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Στα 30 του χρόνια, ο τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης περίμενε υπομονετικά να έρθει η στιγμή του. Πρώτα να μετάσχει σε μία μεγάλη διοργάνωση κι έπειτα να παίξει ουσιαστικό ρόλο σε αυτήν. «Υπήρχε άγχος στην αρχή, αλλά προσπαθώ για χρόνια να φτάσω σε αυτό το επίπεδο», παραδέχθηκε ο Τζωρτζάτος, μιλώντας μετά το παιχνίδι στην κάμερα της ΕΡΤ. Η αλήθεια είναι ότι η εμφάνισή του στον προημιτελικό (από τη στιγμή που μπήκε) και στον χαμένο ημιτελικό με την Ιταλία δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, όμως ο προπονητής και οι συμπαίκτες του τον στήριξαν, ο ίδιος δεν έχασε την αυτοπεποίθησή του και δικαιώθηκε σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάναμε τέλειο παιχνίδι, θεωρώ ότι με βοήθησαν τα παιδιά, έκλεισαν τις γωνίες και τα σουτ τα οδήγησαν σε μένα. Ήμουν σε καλή κατάσταση ήθελα να αρπάξω την ευκαιρία μου. Έδειξα κάποια πράγματα, τίμησα και τον Μάνο που μας λείπει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 30χρονος γκολκίπερ και συνέχισε: «Είμαστε υπερήφανοι. Όλοι μαζί είμαστε πολύ καλή ομάδα και μπορούμε καλύτερα. Είμαστε παρέα, βγαίνουμε όλοι μαζί, μιλάμε, είμαστε ο ένας για τον άλλον, αυτό βγαίνει στο παιχνίδι και βγαίνει στα αποτελέσματα. Πρέπει πλέον να διεκδικήσουμε τρόπαια. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη, στον αδερφό μου, στο βαφτιστήρι μου και στους τραυματίες της ομάδας».

 

Βλάχος: «Το λαβωμένο λιοντάρι βρυχάται πιο δυνατά»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πανευτυχής για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας πόλο Ανδρών και την κατάκτηση του χάλκινου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, ήταν ο Θοδωρής Βλάχος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στη συσπείρωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, λόγω των προβλημάτων, ενώ τόνισε πως η ομάδα αυτή θα έχει «λαμπρό» μέλλον.

«Πριν 20 χρόνια είχα βουτήξει στη συγκεκριμένη πισίνα, αλλά αυτή η βουτιά ήταν για το πρώτο ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά, ήταν για το χάλκινο μετάλλιο. Σε μία μεγάλη διοργάνωση όπως είναι ένα Παγκόσμιο, χαίρεται ο πρώτος και ο τρίτος. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Αυτή η πορεία από το πρώτο ματς μέχρι το τελευταίο, είχαμε μία κακή παρένθεση στον ημιτελικό με την Ιταλία, αλλά όπως είδαμε και στο βίντεο, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Εκεί, ολιγωρήσαμε σε τρία γκολ. Ξεκάθαρα σήμερα ήμασταν πολύ καλύτεροι, με συγκέντρωση στην άμυνα. Μπράβο στον Τζωρτζάτο, γιατί στο πιο κρίσιμο παιχνίδι ήταν εξαιρετικός. Μπράβο του. Δεν συνηθίζω να λέω μπράβο ξεχωριστά, αλά ήταν δύσκολη η αποστολή του και τα κατάφερε πολύ καλά», δήλωσε αρχικά ο Θοδωρής Βλάχος στην κάμερα της ΕΡΤ και πρόσθεσε:

«Ο τερματοφύλακας στο πόλο κάνει τη διαφορά. Μπορεί να διορθώσει τα λάθη των συμπαικτών του. Βρήκαμε λύσεις μπροστά. Κοντρολάραμε τη διαφορά και κάναμε έναν τέλειο μικρό τελικό για να φύγουμε χαρούμενοι. Αξίζαμε το μετάλλιο και αξίζουμε πολλά περισσότερα στο μέλλον. Αρκεί να είμαστε υγιείς. Τώρα, ήρθαμε λαβωμένοι, αλλά το λαβωμένο λιοντάρι βρυχάται πιο δυνατά».

Για το μέλλον: «Ο κύκλος που ξεκινάει τώρα είναι καλύτερος. Είναι μία ομάδα με ταλέντο και χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Έχουμε την παραδοχή των αντιπάλων. Παίζουμε ωραίο πόλο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά και φεύγω συγκινημένος και με ένα μετάλλιο που η ομάδα αυτή αξίζει να μείνει στα μετάλλια».

Για να καταλήξει: «Κανείς δεν έχει κάνει συμβόλαιο με την επιτυχία και τη νίκη. Αυτό που ορκιζόμαστε είναι ότι θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια σε κάθε διοργάνωση. Ελπίζω να βρεθούμε ξανά στους “4” γιατί σου δίνεται η ευκαιρία να πάρεις μετάλλιο. Ο πρώτος και ο τρίτος φεύγει χαρούμενος, όπως είπα και πριν. Ευχαριστώ όλους όσοι ήταν στις κερκίδες και στήριζαν. Ευχαριστούμε πάρα πολύ».

 

Γενηδουνιάς: «Υπόσχομαι να μη συγκινηθώ»

Με τη σεριά του ο Ντίνος Γενηδουνιάς ανέφερε για την μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας.

«Υπόσχομαι να μη συγκινηθώ, είναι ημέρα γιορτής και χαράς. Πανάξια κατακτήσαμε το μετάλλιο, κάναμε καλές εμφανίσεις. Ένα κακό παιχνίδι με την Ιταλία δεν αναιρεί τίποτα. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Θέλω να αφιερώσω στον Μάνο Ζερδεβα και τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, είμαι σίγουρος ότι θέλουν να βγάλουν τα ρούχα τους και να παίξουν», ανέφερε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ.

Όσο για το αν αυτό το μετάλλιο είναι η συνέχεια από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είπε: «Θέλουμε παραπάνω. Δεν μας φτάνει ένα μετάλλιο, μαι τρίτη θέση. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον, το δείχνουμε κάθε χρόνο και ευελπιστώ να συνεχίσουμε έτσι».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης