Ό,τι δεν κατάφερε πριν από μερικούς μήνες στο Ευρωπαϊκό του Μονπελιέ, ο Ρομάν Μουστόπουλος το έκανε πραγματικότητα σε μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις μέσα στο 2014, στο γκραν πρι τζούντο της Τασκένδης.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2013, με εξαιρετική εμφάνιση που συνδυάστηκε και από τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας των -81 κιλών στην οποία συμμετείχαν συνολικά 25 αθλητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός των άλλων, ο Μουστόπουλος έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του «εισιτηρίου» για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κι αυτό γιατί η διοργάνωση προσέφερε στον Μουστόπουλο συνολικά 300 βαθμούς, οι οποίοι εφόσον συνδυαστούν με αντίστοιχα αποτελέσματα τόσο μέσα στο 2014 όσο και το 2015, τότε είναι πιθανό να του χαρίσουν την πολυπόθητη θέση για το «Ρίο 2016».

Ο Έλληνας τζουντόκα, ο οποίος έχει στη συλλογή του και ένα χάλκινο μετάλλιο από το Παγκόμιο U21 του 2013, έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με τρία Ippon σε τέσσερις αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον πρώτο αγώνα νίκησε τον Αιγύπτιο Αλί Φαντλάλα, ενώ στο ματς που οδηγούσε στα ημιτελικά επικράτησε του Ούγγρου Ζάμπολκς Κριζσάν.

Στην αναμέτρηση της τετράδας νίκησε τον Κάρλος Λουζ από την Πορτογαλία, ενώ στον τελικό φρόντισε να… πληγώσει τους οικοδεσπότες της διοργάνωσης, επικρατώντας του Γιάκιο Ιμάμοφ, με Ippon σχεδόν 1.5 λεπτό πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Η τελική επτάδα:

1. Ρομάν Μουστόπουλος (ΕΛΛΑΔΑ)
2. Γιάκιο Ιμάμοφ (Ουζμπεκιστάν)
3. Ουγκανμπαατάρ Οτγκονμπαατάρ (Μογγολία)
3. Σαζόντ Σομπίροφ (Ουζμπεκιστάν)
5. Κάρλος Λουζ (Πορτογαλία)
5. Ιβάν Βορόμπεφ (Ρωσία)
7. Μοχάμεντ Αμπντελαάλ (Αίγυπτος)
7. Ζαμπόλκς Κριζσάν (Ουγγαρία)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης