Βόλεϊ: Θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας ο Ρενάν Σάντος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019, 16:54
Βόλεϊ: Θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας ο Ρενάν Σάντος
Θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε ο Ρενάν Σάντος, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΣΑΠ.

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός, ο οποίος αγωνίστηκε στην Α1 με την Κομοτηνή, βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία νορανδροστερόνη στην αναμέτρηση με την Κηφισιά, που διεξήχθη στις 21 Νοεμβρίου, ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα αποχώρησε από την ομάδα και επέστρεψε στην πατρίδα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Ε.Σ.Κ.Α.Ν. με έγγραφό του προς το Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής, Ε.Ο.Π.Ε. και Ε.Σ.Α.Π. ενημέρωσε ότι μετά από έλεγχο που διεξήχθη μετά τον αγώνα Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής για το πρωτάθλημα της volleyleague (21/11/18) ο Βραζιλιάνος αθλητής του Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής Pereira dos santos Renan βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία "νορανδροστερόνη".

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ε.Σ.Κ.Α.Ν. ο αθλητής (ο οποίος έχει ήδη αναχωρήσει από την Ελλάδα λύνοντας το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ροδόπης) έχει δικαίωμα να ζητήσει εξέταση και του Β’ δείγματος μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του έχει επιβάλει ποινή προσωρινού αποκλεισμού από όλους τους αγώνες.

Η Ε.Σ.Α.Π. άμεσα και με έγγραφό της προς τον αθλητή, το σωματείο του και το δικαιοδοτικό της όργανο, ενεργοποίησε την διαδικασία που προβλέπει η αθλητική νομοθεσία, ο πρόσφατα επικυρωμένος παγκόσμιος κώδικας αντιντόπινγκ και η προκήρυξη του πρωταθλήματος για αντίστοιχες περιπτώσεις».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019, 17:10