Βόλεϊ: Η κλήρωση του Κυπέλλου Γυναικών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021, 19:22
Βόλεϊ: Η κλήρωση του Κυπέλλου Γυναικών

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης η κλήρωση της α΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 31 Μαρτίου και τα ζευγάρια είναι, Μαρκόπουλο-Ολυμπιακός, Λαμία-Αίας Ευόσμου, ΠΑΟΚ-Θέτις Βούλας, Πορφύρας-ΑΟ Θήρας, ΑΕΚ-Άρης και Παναθηναϊκός-Αμαζόνες.

Οι δώδεκα ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός, εκτός), με γηπεδούχο στην πρώτη συνάντηση την ομάδα που θα ανέδειξε πρώτη η κληρωτίδα. Στην επόμενη φάση προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες.

Σε περίπτωση που και οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμός για ήττα με 2-3 σετ και Ο βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ). Εάν και με τη βαθμολογία έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα η πρόκριση θα παίζεται στο «χρυσό σετ» (golden set).

Από τις έξι ομάδες που πέρασαν, δύο θα προκριθούν χωρίς αγώνα και μετά από κλήρωση στα ημιτελικά, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις θα χωριστούν σε δύο ζευγάρια με κλήρωση και θα δώσουν έναν αγώνα, με γηπεδούχο την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα, για να αναδειχθούν οι άλλοι δύο σύλλογοι των ημιτελικών.

Εκεί, οι τέσσερις ομάδες θα χωριστούν με κλήρωση σε δύο ζευγάρια και θα δώσουν έναν αγώνα. Γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στον τελικό, που επίσης θα είναι μονός και θα οριστεί σε ουδέτερο γήπεδο, που θα ανακοινωθεί στις διαγωνιζόμενες ομάδες από την Ε.Ο.ΠΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021, 19:23