Η Άνα Ζιβογίνοβιτς αναδείχθηκε MVP της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague Γυναικών. Η Σέρβα ακραία πρωταγωνίστησε στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΑΟ Θήρας στη Σαντορίνη, συμβάλλοντας τα μέγιστα  στη νίκη της ομάδας της με 3-2 σετ.

Η Ζιβογίνοβιτς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 23 πόντους με 19/35 επιθέσεις, 3 άσσους, 1 μπλοκ και 42% στην υποδοχή σε 43 προσπάθειες, βοηθώντας στη μεγάλη ανατροπή των ερυθρόλευκων (βρέθηκαν να χάνουν 0-2 σετ, ενώ στο τάι μπρέικ ήταν πίσω στο σκορ με 11-14).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άνα Ζιβογίνοβιτς γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1991 στη Σερβία και ξεκίνησε το βόλεϊ από τη Βιζούρα στο Βελιγράδι.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην τουρκική Μπεσίκτας και μετά μετακόμισε στη Γαλλία για λογαριασμό της Μιλούζ. Το 2015 υπέγραψε στον Ολυμπιακό, όπου έμεινε δύο σεζόν και πανηγύρισε ισάριθμα νταμπλ κι έναν τελικό στο Challenge Cup.

Το 2017 πήγε πάλι στη Τουρκία και την Μπελικντουζού και το 2018 αγωνίστηκε στη Ρουμανία με την Άλμπα. Το καλοκαίρι του 2019 συμφώνησε να φορέσει πάλι τη φανέλα του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το τρίτο βραβείο MVP που κερδίζει στην Ελλάδα. Το πρώτο ήταν τη σεζόν 2015-16 στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ και το δεύτερο στο πρωτάθλημα 2016-17 και την 7η αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Ρέντη.

Στα δύο πρώτα χρόνια της στο «Μελίνα Μερκούρη» δέθηκε όσο λίγες με τη φανέλα με τον δαφνοστεφανομένο έφηβο. Το 2015 που μετακόμισε για πρώτη φορά στον Πειραιά συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ως Άνα Λαζάρεβιτς, όμως το καλοκαίρι του 2019 που επέστρεψε στον αγαπημένο της Ολυμπιακό μετά από απουσία δύο χρόνων σε Τουρκία και Ρουμανία παρουσιάστηκε ως Άνα Ζιβογίνοβιτς, καθώς παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της, Στέφαν Ζιβογίνοβιτς (τερματοφύλακας στο πόλο του Ολυμπιακού).

«Περιμέναμε εξ’αρχής ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ειδικά στην έδρα της Σαντορίνης τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στα δύο πρώτα σετ δεν παίξαμε στο επίπεδο που μπορούμε ως ομάδα, όμως καταφέραμε να αντιστρέψουμε το εις βάρος μας 2-0 και πήραμε δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς.

Κλειδί θεωρώ είναι το πνεύμα που έχει αυτή η ομάδα που δεν παρατάει καμία φάση, κανένα παιχνίδι ακόμα και όταν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Αυτή η νίκη και ο τρόπος που ήρθε θα βοηθήσει την ψυχολογία μας. Κάναμε ανατροπή σε κατάμεστο γήπεδο και ακόμα έχουμε να δείξουμε πολλά πράγματα. Η νίκη αυτή μας δίνει… φτερά για να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Όσο για το φετινό πρωτάθλημα και τους στόχους του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, επισήμανε: «Το πρωτάθλημα έχει δυναμώσει αρκετά τα δύο τελευταία χρόνια που έλειπα και αυτό είναι πολύ θετικό. Ο Ολυμπιακός παίζει πάντα για τίτλους και δίνει το 100% σε κάθε προπόνηση και αγώνα.

Εννοείται πως θέλουμε να φθάσουμε ως το τέλος σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε, όμως κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι που έχουμε να δώσουμε. Αν παίξουμε όπως ξέρω ότι μπορούμε σε κάθε αγώνα, τότε πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Η κορυφαία επτάδα της 8ης αγωνιστικής:

Πασαδόρος: Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός)

Διαγώνια : Κάθριν Έμιλι Μπουρκ (Αίας Ευόσμου)

Ακραία : Ανίκα Μπρίνκμαν (ΑΟ Θήρας)

Ακραία : Κριστίν Μίλεν (Πανναξιακός)

Κεντρική : Λαμπριάννα Πήττα (Άρης)

Κεντρική : Ιωάννα Πολυνοπούλου (ΠΑΟΚ)

Λίμπερο : Πένυ Ρόγκα (Παναθηναϊκός)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης