Έναν ακόμη «τελικό» παίζει την Τρίτη (27/8, 19.30, ERT SPORTS) στην Άγκυρα η Εθνική ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά τα δύο σερί τρίποντα με Γαλλία και Φινλανδία παίζει το τρίτο κατά σειρά μεγάλο παιχνίδι πρόκρισης για τον Α΄ όμιλο με την Βουλγαρία στο «Ankara Sports Hall».

Αν και αυτό το ματς περάσει σε ελληνικά χέρια όχι απλά η «γαλανόλευκη» τσεκάρει και μαθηματικά την παρουσία της στους «16» της διοργάνωσης αλλά κάνει το άλμα για την κατάληψη της τρίτης και όχι τέταρτης θέσης του ομίλου που θα αποτρέψει τη διασταύρωση με την υπερδύναμη Ολλανδία (πιθανή πρώτη του Γ΄ ομίλου) στην επόμενη φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν για την Εθνική ομάδα ο αγώνας αποτελεί «διαβατήριο» πρόκρισης στους «16» για την Βουλγαρία ισοδυναμεί με παιχνίδι δίχως αύριο. Οι γείτονες έχουν ήδη στον όμιλο τρεις ήττες (Γαλλία, Σερβία, Τουρκία) και σε πιθανότητα τέταρτης από την Εθνική αρχίζουν να κουνάνε το μαντήλι αποκλεισμού.

Λιγομίλητος ήταν ο Βούλγαρος κόουτς Ιβάν Πέτκοφ μετά την Τρίτη συνεχόμενη ήττα στον όμιλο. «Και στα τρία παιχνίδια δεν έχουμε δείξει τον πραγματικό μας εαυτό. Δυστυχώς σε κάθε ματς παίζουμε μόλις ένα σετ και αυτό δεν είναι αρκετό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έτσι όπως έχουνε εξελιχθεί τα πράγματα στην βαθμολογία το παιχνίδι με την Ελλάδα είναι ζωής ή θανάτου για μας» είπε χαρακτηριστικά.

Θεατής του ματς Τουρκία-Βουλγαρία ήταν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκιγιέρμε Ναράνχο με τους συνεργάτες του Νίκο Μπουτσορή (βοηθός), Γιάννη Παρασχίδη (γυμναστής), Άλεξ Κρίστιαν Μαξίς (στατιστικολόγος) και Βαγγέλη Περόπουλο (τιμ μάνατζερ). Ο Ισπανός ξέρει τι περιμένει την Εθνική ομάδα. «Είναι μια ομάδα με πολλά πάνω και πολλά κάτω. Ιστορικά η Βουλγαρία παίζει πάντα για τις πρώτες θέσεις σε όλες τις διοργανώσεις αλλά ποτέ δεν έχει κερδίσει κάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σταρ της ομάδας είναι η Βασίλιεβα αλλά γενικά έχουν πολύ δυνατή ομάδα. Η πασέρ τους (Νο7 Κιτίποβα), η κεντρική τους (Νο10 Τοντόροβα) είναι δυνατές παίκτριες. Η Βουλγαρία έχει φυσικά προσόντα αλλά και πολλά τεχνικά χαρίσματα σαν ομάδα. Η υποδοχή τους είναι εξαιρετική. Είναι σκληρή ομάδα. Θα παίξουμε και θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες μας για τον κάθε πόντο. Έξι παίζουν στη Βουλγαρία, έξι και στην Ελλάδα και όλα μπορούν να γίνουν. Για αυτό άλλωστε είναι ωραίος ο αθλητισμός».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης