Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 ((12-25, 20-25, 19-25) την ΑΕΚ στο γυμναστήριο του Μετς και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά των πλέι οφ του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 ανδρών, αφού σημείωσε την 2η νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ελάχιστα λάθη και ολοκληρώσαν τη νίκη – πρόκριση σε 69 λεπτά έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ραφαήλ Κουμεντάκη ο οποίος πήρε την θέση του Τοντόρ Αλεξίεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ημιτελικά με πλεονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσουν τον Φοίνικα Σύρου ή τον ΓΑΣ Παμβοχαϊκό. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε σήμερα την πορεία της στο πρωτάθλημα με την 8η θέση στην τελική κατάταξη που είναι το τέταρτο καλύτερο πλασάρισμα από το 2001 μετά την 8η θέση το 2001 και τις δύο 7ες θέσεις το 2007 και το 2014.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Κάναμε με ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι από την αρχή του αγώνα, βελτιώσαμε την απόδοση μας σε σχέση με κάποια σημεία του προηγούμενου αγώνα και πήραμε την πρόκριση για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλο μας και συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό, τη σκληρή δουλειά».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ΑΕΚ Άκης Φλαούνας είπε: «Δυστυχώς ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σύμφωνα με τις δυνατότητες του και δεν μας άφησε περιθώριο να αναπτύξουμε το παιχνίδι μας. Η αποστολή μας όμως εξετελέσθη. Η 8η θέση δεν είναι βέβαια αυτό που θέλει η ΑΕΚ αλλά τηρουμένων των αναλογιών πετύχαμε το στόχο των πλέι οφ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης