Βόλεϊ: Παρουσίασε τον Πιάτσα ο Ολυμπιακός

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015, 19:11
Βόλεϊ: Παρουσίασε τον Πιάτσα ο Ολυμπιακός
Τον Ρομπέρτο Πιάτσα παρουσίασε σήμερα στον Τύπο ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Ο Ιταλός τεχνικός, που διαδέχθηκε τον Δημήτρη Καζάζη στην τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του συλλόγου, υποσχέθηκε σκληρή δουλειά για να παρουσιάσει μια ομάδα ανταγωνιστική και έτοιμη να επανακτήσει τα πρωτεία στον ελληνικό χώρο.

«Για μένα είναι ευχαρίστηση και μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ιστορίας του βόλεϊ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από τον Ολυμπιακό έχουν περάσει πολύ μεγάλοι προπονητές όπως ο Μοντάλι, ο Μπερούτο... Εγώ είμαι νέος, όχι στην ηλικία αλλά σαν προπονητής. Προτιμώ να μιλάω για τους παίκτες και όχι για τον εαυτό μου, γιατί όποιος με ξέρει γνωρίζει ότι μου αρέσει να μιλάω μέσα στο γήπεδο» δήλωσε ο Πιάτσα.

«Ο Ολυμπιακός έχει μόνο ένα στόχο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τα κερδίσουμε όλα» υποσχέθηκε ο Πιάτσα, ενώ χαρακτήρισε φήμες τις πληροφορίες περί σκληρών και πολύωρων προπονήσεων. «Και στην Πολωνία με ρώτησαν το ίδιο. Μπορείτε να μιλήσετε με τους παίκτες για να σας πουν. Ρωτήστε και τον Ντίμα Φιλίποφ που ήμασταν μαζί στην Πολωνία. Είμαι προπονητής για το κλαμπ, όχι για τους παίκτες. Για μένα είναι σημαντικό να έχω καλή σχέση με το προσωπικό που αποτελεί την οικογένεια. Ο Ολυμπιακός για μένα είναι μεγάλη οικογένεια» υπογράμμισε.

Όσο για το εάν μίλησε με προπονητές που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό; «Μίλησα μόνο με τον φίλο μου Ντανίλο Ντανιόλι. Γιατί για μένα ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Ήμουν εδώ δυο μέρες και κατευθείαν αποφάσισα να έρθω στον Ολυμπιακό. Μετά άκουσα από τον Μοντάλι ότι συμφώνησε μαζί μου σε αυτή την επιλογή» απάντησε, ενώ όπως είπε δεν αποφασιστεί τι θα γίνει με την περίπτωση του Μπόμπι Γιορντάνοφ. «Έχουμε μιλήσει μαζί του και πρέπει να πάρουμε την απόφαση, αλλά χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμα. Η καλή απόφαση δεν είναι μόνο για τον Μπόμπι και για εμένα αλλά πρέπει να είναι καλή απόφαση για την ομάδα. Εκτιμώ ότι σε 10 μέρες το πολύ θα έχουμε συμπληρώσει το ρόστερ» είπε.

Ο Πιάτσα ρωτήθηκε, επίσης, αν ήταν δύσκολη απόφαση η επιλογή του Ολυμπιακού και της Ελλάδας. «Δεν ήταν δύσκολο να αποφασίσω να έρθω στην Ελλάδα. Δεν άλλαξε τίποτα η κατάσταση. Είμαι σίγουρος και ήμουν και πριν. Ξέρω ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη τώρα είναι πολιτικό. Ίσως η κυρία Μέρκελ να νομίζει ότι μόνο αυτή μπορεί να αλλάξει κάτι. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η Ελλάδα είναι σημαντική όπως η Ιταλία, η Ιταλία είναι σημαντική όπως η Γαλλία ή η Πορτογαλία... Νομίζω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά οι άνθρωποι εδώ θέλουν να αλλάξουν κάτι. Είμαι σίγουρος ότι η απόφασή μου είναι σωστή».

Για την πίεση από το απαιτητικό φίλαθλο κοινό του Ολυμπιακού μετά την περσυνή απώλεια και των δύο τίτλων απάντησε ότι «μου αρέσει να ζω υπό πίεση. Πρώτος εγώ πιέζω τον εαυτό μου κάθε μέρα. Μετά πιέζω τους αθλητές να έχουν το μυαλό τους 100% στην προπόνηση και αν αυτό συμβεί δεν θα έχουν να φοβηθούν τίποτα κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Ο τιμ μάνατζερ της πειραϊκής ομάδας, Νίκος Μαντούβαλος, καλωσόρισε τον κ. Πιάτσα και ανέλυσε τους λόγους που η διοίκηση τον επέλεξε, ενώ αναφέρθηκε στο μεταγραφικό σχεδιασμό. «Η διοίκηση του συλλόγου μας αποφάσισε ότι το προφίλ του κυρίου Πιάτσα είναι το ιδανικό για να καλύψει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Δουλεύουμε καθημερινά για να καλύψουμε τις τέσσερις θέσεις που εκκρεμούν στο ρόστερ της ομάδας» είπε.

«Στα μέσα της εβδομάδας περιμένουμε τον Μπόζινταρ Τσουκ προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του. Μιλάμε με αρκετούς παίκτες και είμαστε κοντά σε συμφωνίες για να καλύψουμε τις υπόλοιπες τρεις θέσεις. Εγώ θέλω από τη μεριά μου να ευχηθώ στον κ. Πιάτσα, καλή επιτυχία, να είναι σιδεροκέφαλος για να μπορεί να αντιμετωπίζει και τις δικές σας καλοπροαίρετες κριτικές» πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015, 20:36