Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου θα γίνει το πρώτο σερβίς στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών της νέας περιόδου, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ στη σημερινή συνεδρίασή του.

Η Λίγκα απεφάνθη επίσης ότι τα πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 δεν έχουν ουσιαστική σημασία και αποφάσισε να τα καταργήσει, με τις συγκεκριμένες θέσεις να καλύπτονται βάσει της κατάταξης των ομάδων την κανονική περίοδο, ενώ η ομάδα που θα είναι ένατη δεν θα μπαίνει στη βάσανο των πλέι άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αποφάσεις που έλαβε το Δ.Σ. της Volleyleague είναι οι ακόλουθες:

Η έναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου 2015, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Η προκριματική φάση του League Cup «Νίκος Σαμαράς» 2015 θα διεξαχθεί πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Υποψηφιότητα για την ανάληψη του φάιναλ-4 της διοργάνωσης κατέθεσαν οι Φοίνικας Σύρου, Παναθηναϊκός και Παναχαϊκή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταργούνται τα πλέι οφ για τις θέσεις κατάταξης 5-8, ενώ η ομάδα που θα είναι ένατη στη λήξη της κανονικής περιόδου δεν θα συμμετέχει στα πλέι άουτ.

Επίσης, όταν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 12ης και 11ης ομάδας είναι επτά ή περισσότεροι βαθμοί η 12η ομάδα θα υποβιβάζεται απευθείας χωρίς πλέι άουτ, ενώ όταν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 11ης και 10ης ομάδας είναι επτά ή περισσότεροι βαθμοί, η 11η ομάδα θα υποβιβάζεται επίσης απευθείας.

Ακόμη, αντιπροσωπεία της ΕΣΑΠ θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΕΟΠΕ για να συζητηθούν θέματα, όπως η αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, τα παράβολα των αλλοδαπών που αγωνίζονται στη Volleyleague, οι προϋποθέσεις wild card κλπ.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής του Ηρακλή στο νέο πρωτάθλημα και αποφασίστηκε να διατυπωθούν οι θέσεις της ΕΣΑΠ σε επιστολή που θα σταλεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία είναι και η αρμόδια για την αδειοδότηση των ΤΑΑ στο νέο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης