Μετά την εθνική ανδρών, που εξασφάλισε ήδη την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023 (το τελευταίο παιχνίδι με τη Νορβηγία, την Κυριακή 21/8 στη Γλυφάδα, είναι διαδικαστικού χαρακτήρα), είναι η σειρά της εθνικής βόλεϊ γυναικών να μπει στη μάχη των προκριματικών. Πρώτος αντίπαλος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα είναι η Ελβετία, το Σάββατο (20/8, 20:30) στη Μίκρα, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου, στον οποίο μετέχουν ακόμη η Βοσνία και η Νορβηγία.

 «Η προετοιμασία μας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, γιατί πέραν των απουσιών που είχαμε από τραυματισμούς αθλητριών που τους κουβαλούσαν από τον χειμώνα και δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στις προπονήσεις, μας προέκυψαν και τα προβλήματα με την Όλγα (σ.σ. Στράντζαλη) και τη Μάρθα (σ.σ. Ανθούλη). Η Όλγα δεν έπαιξε σε κανένα φιλικό, η Μάρθα σε ένα και πραγματικά ήταν πολύ σημαντικές απώλειες, ειδικά όταν μιλάμε για μια νεανική ομάδα που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η παρουσία των έμπειρων. Ωστόσο, παρά τις ατυχίες, είμαι σίγουρος ότι όλα τα κορίτσια θα δώσουν το 100% για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο της πρόκρισης», σχολίασε ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός, Μαρτσέλο Αμποντάντζα, και στάθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι αθλήτριές του: «Τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κάθε μέρα και σ’ αυτό το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας μας. Δεν έχω κανένα παράπονο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τον αντίπαλο μας ο έμπειρος τεχνικός σημείωσε: «Η Ελβετία είναι ίσως η καλύτερη ομάδα του ομίλου, με πολλές έμπειρες αθλήτριες και δεν έχει αλλάξει πολλά στην ομάδα της συγκριτικά με το προηγούμενο Ευρωπαϊκό. Είναι μια δεμένη ομάδα, με πολύ καλές ακραίες και διαγώνια, δεν έχει πολλές αδυναμίες, αλλά θα προσπαθήσουμε να τις εκμεταλλευτούμε».

Κλείνοντας, ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε: «Αυτό που περιμένω είναι να δω πόσο έχουν “μεγαλώσει” κάποια από τα κορίτσια που έχουμε στην ομάδα και τα οποία δεν είχαν πολλές εμπειρίες, όχι μόνο από την εθνική ομάδα, αλλά και στους συλλόγους τους. Κι αυτό που ελπίζω είναι να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στους Μεσογειακούς Αγώνες. Δεν θέλω να πληρώσουμε το άγχος, όπως έγινε στο Οράν. Δεν έχουμε εμπειρία ως ομάδα κι αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Αν το ξεπεράσουμε, τότε σίγουρα μπορούμε να προκριθούμε στα τελικά».

Ο Μαρτσέλο Αμποντάντζα και οι συνεργάτες του θα στηριχθούν στην ακόλουθη 14αδα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πασαδόροι: Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου

Διαγώνια: Μάρθα Ανθούλη

Ακραίες: Όλγα Στράντζαλη, Ασημίνα Νικολογιάννη, Σταματία Κυπαρίσση, Έυα Χαντάβα, Κωνσταντίνα Βλαχάκη

Κεντρικές: Κυριακή Τερζόγλου, Ανδρομάχη Τσιόγκα, Ιλιόνη Κελεσίδη, Αριστέα Τοντάι

Λίμπερο: Μαρτίνα Ξανθοπούλου, Σοφία Κοσμά

Το πρόγραμμα του 6ου προκριματικού ομίλου:

1η αγωνιστική

Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Μίκρα, 20.30: Ελλάδα-Ελβετία

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Σαράγεβο, 21.00: Νορβηγία-Βοσνία

2η αγωνιστική

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Σαράγεβο, 21.00: Βοσνία-Ελλάδα

Σόνεβερντ, 20.30: Ελβετία-Νορβηγία

3η αγωνιστική

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Μίκρα, 20.30: Ελλάδα-Νορβηγία

Σαράγεβο, 21.00: Βοσνία-Ελβετία

4η αγωνιστική

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Τρόμσο 17.00: Νορβηγία-Ελλάδα

Σόνεβερντ, 19.30: Ελβετία-Βοσνία

5η αγωνιστική

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Μίκρα, 20.30: Ελλάδα-Βοσνία

Τρόμσο, 19.00: Νορβηγία-Ελβετία

6η αγωνιστική

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

21.00: Βοσνία-Νορβηγία

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

Σόνεβερντ, 18.30: Ελβετία-Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης