Τιμή για το ελληνικό βόλεϊ και ειδικότερα για την ελληνική διαιτησία αποτελεί η επιλογή δύο διεθνών Ελλήνων διαιτητών, των Επαμεινώνδα Γεροθόδωρου και Μπάμπη Παπαδογούλα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σε βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ αντίστοιχα.

Ο Νώντας Γεροθόδωρος θα είναι ο πέμπτος Έλληνας διαιτητής που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο βόλεϊ, μετά τον Κώστα Μαργαρίτη (Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996), τον Θέμη Καλπακτσόγλου (Σίδνεϊ 2000), τον Φώτη Λέκκα (Αθήνα 2004) και τον νυν πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ., Γιώργο Καραμπέτσο (Αθήνα 2004, Λονδίνο 2012).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Μπάμπης Παπαδογούλας είχε οριστεί από τον Φεβρουάριο του 2020, πριν την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων κατά ένα έτος. Η πρώτη εμπειρία του στο μπιτς βόλεϊ σε Ολυμπιάδα ήταν στην Αθήνα το 2004, που ήταν ένας από τους επόπτες της διοργάνωσης.

Στη Βραζιλία το 2016 είχε σφυρίξει -μεταξύ άλλων- τον «μικρό τελικό» των Γυναικών ανάμεσα στις Βραζιλιάνες Λαρίσα/Ταλίτα και τις Αμερικανίδες Γουόλς-Τζένινγκς/ Ρος με νικήτρια ομάδα αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών με 2-1 σετ. Επίσης, ήταν πρώτος διαιτητής στον ημιτελικό Ανδρών Άλισον/Μπρούνο (Βραζιλία) με Μπρόουερ/Μέουσεν (Ολλανδία), με τους Βραζιλιάνους να προκρίνονται στον τελικό με 2-1 σετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης