Βόρεια Κορέα: Ακυρώθηκε ο Μαραθώνιος της Πιονγκγιάνγκ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 13:37
Βόρεια Κορέα: Ακυρώθηκε ο Μαραθώνιος της Πιονγκγιάνγκ

Η εξάπλωση της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας, που πλήττει κυρίως την Κίνα, υποχρέωσε τους διοργανωτές του Μαραθωνίου της Πιονγκγιάνγκ, ν΄ ακυρώσουν τον αγώνα. Η επίσημη επιβεβαίωση, ήλθε από το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Koryo Tours», που εδρεύει στο Πεκίνο και είναι επίσημος χορηγός του Μαραθωνίου, που διεξάγεται κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες.

«Το κλείσιμο των συνόρων της Βόρειας Κορέας και η επιδημία του Covid-19, οδήγησαν στην ακύρωση του Μαραθωνίου της Πιονγκγιάνγκ 2020», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του πρακτορείου. Αντίστοιχη ανακοίνωση, εξέδωσε και το πρακτορείο «Υoung Pioneer Tours», που ειδικεύεται στις εκδρομές χαμηλού κόστους στην Βόρεια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα, έκλεισε τα σύνορα της με την Κίνα, προκειμένου να προστατευθεί ο πληθυσμός από τον Covid-19, που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 2.200 ατόμων, ενώ τα κρούσματα υπολογίζονται σε 75.000.

Ο Μαραθώνιος της Πιονγκγιάνγκ, διεξάγεται παραδοσιακά τον Απρίλιο, στο πλαίσιο των εορτασμών για την γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππού του σημερινού ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι θέλουν να ικανοποιήσουν την περιέργεια τους και να τρέξουν στους δρόμους αυτής της αυστηρά ελεγχόμενης και αποκομμένης από τον υπόλοιπο κόσμο, πόλης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην περυσινή διοργάνωση, πήραν εκκίνηση περίπου 1.000 άτομα προερχόμενα από την Δύση, καταβάλλοντας αντίτιμο έως και 150 δολάρια έκαστος.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 13:38