Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών είχε την ευκαιρία να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του World League, αλλά η κάκιστη επιθετική λειτουργία του δευτέρου ημιχρόνου την υποχρέωσε σε ήττα 8-4 από το Μαυροβούνιο, στον ημιτελικό της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Τιφλίδα. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου προηγήθηκε 3-2 στο τέλος του δεύτερου οκταλέπτου, αλλά έμεινε «άσφαιρη» για σχεδόν 14 αγωνιστικά λεπτά, διάστημα στο οποίο δέχθηκε έξι γκολ και μοιραία έχασε το παιχνίδι. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει αύριο (1/7, 17:15) το χάλκινο μετάλλιο, απέναντι στον ηττημένο της αναμέτρησης ΗΠΑ-Ιταλία.

Ο Μάνος Ζερδεβάς αγωνίστηκε αυτή τη φορά κάτω από τα δοκάρια, αντί του Γαλανίδη, και έκανε τρεις καλές αποκρούσεις στο πρώτο δίλεπτο, με τον Μάριο Καπότση στην άλλη πλευρά να ανοίγει το σκορ. Στο τελευταίο ενάμισι λεπτό της πρώτης περιόδου, οι δύο ομάδες αξιοποίησαν τις αποβολές που κέρδισαν (δύο το Μαυροβούνιο, μία η εθνική), για να διαμορφωθεί το 2-2. Ακολούθησε ένα δεύτερο οκτάλεπτο όπου οι διαιτητές άφησαν το δυνατό παιχνίδι, καταλογίζοντας από μόλις μία ποινή για κάθε ομάδα, που πέρασε ανεκμετάλλευτη. Μετά από μεγάλο διάστημα «αφλογιστίας», ο Γενηδουνιάς με πολύ δύσκολο σουτ έδωσε προβάδισμα 3-2 στην ελληνική ομάδα, 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τρίτη περίοδος ήταν καταστροφική για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που δεν μπορούσε καν να εκδηλώσει σωστές επιθέσεις, κάνοντας συνεχή λάθη ή βεβιασμένα σουτ χωρίς τύχη. Οι Μαυροβούνιοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με πολύ ωραίο γκολ του Πέρκοβιτς από θέση φουνταριστού και ακολούθως, με 3/3 στον παίκτη παραπάνω (τα δύο στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου), ανέτρεψαν πλήρως την κατάσταση και προηγήθηκαν 6-3. Η εντελώς αποσυντονισμένη εθνική παραδόθηκε και ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 8-3, πριν διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Γκιουβέτσης.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-2, 1-0, 0-4, 1-2

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Καλογερόπουλος, Γαλανίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαυροβούνιο (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Κάντιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς 1, Πέτκοβιτς, Τσούτσκοβιτς, Ομπράντοβιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα 1, Ιβοβιτς 1, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 2, Μπανίτσεβιτς 1, Τεσάνοβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης