Η Μαρία Σάκκαρη, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, επιβλήθηκε με 2-1 σετ της Αρίνα Σαμπαλένκα και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά του WTA Finals, που διεξάγονται στη Γουαδαλαχάρα.

Η Ελληνίδα τενίστρια (Νο 6 στον κόσμο) τα ξημερώματα της Τετάρτης (03.30, COSMOTE SPORT 9 HD) θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ανέτ Κονταβέιτ (Νο 8 στον κόσμο) για μια θέση στον τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σάκκαρη και η Κονταβέιτ έχουν αναμετρηθεί συνολικά 11 φορές, με τη Μαρία να μετρά έξι νίκες και την 25χρονη Εσθονή πέντε. Το εντυπωσιακό είναι πως φέτος θα κοντραριστούν για πέμπτη φορά.

Η Σάκκαρη κέρδισε στη Μαδρίτη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η Κονταβέιτ κέρδισε την πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους, στον τελικό της Οστράβα τον Σεπτέμβριο. Αυτό το τουρνουά σηματοδότησε την αρχή της εντυπωσιακής πορείας της Εσθονής, η οποία έκτοτε έχει κερδίσει τρεις τίτλους, την πρώτη της συμμετοχή στους τελικούς WTA, καταγράφοντας ένα σερί 12 νικών που έληξε το βράδυ της Κυριακής απέναντι στην Γκαμπίνε Μουγκουρούθα.

Όποια τενίστρια προκριθεί στον τελικό θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ισπανικού εμφυλίου ανάμεσα στην Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα (Νο 5) και την Πάουλα Μπαντόσα (Νο 10).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα των ημιτελικών:

22:00 Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα-Πάουλα Μπαντόσα

03:30 Μαρία Σάκκαρη-Ανέτ Κονταβέιτ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης