Ήττα στον τρίτο της αγώνα με (21-11) από την Εθνική ομάδα του Μπαχρέιν, για την Εθνική μας ομάδα χάντμπολ. Μία ήττα που δυσκολεύει την προσπάθεια των Ελλήνων παικτών για την είσοδό τους στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η ασιατική ομάδα ήταν καλύτερη από την Ελλάδα και δίκαια νικήτρια. Τα αποτελέσματα στα τρία σετ ήταν (3-3, 11-4, 7-4) και συνολικό σκορ 21-11.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μπαχρέιν πήρε συνολικά 4,5 βαθμούς. Η Ελληνική ομάδα πήρε το ελάχιστο από το παιχνίδι, 0,5 βαθμούς, φτάνοντας τους 3 συνολικά μέχρι τώρα στην διοργάνωση.

 

Πλέον πολύ μεγάλης σημασίας είναι ο απογευματινός αγώνας στις 18:45 απέναντι στην Εθνική ομάδα της Ρουμανίας, που με νίκη η Εθνικής μας ξαναμπαίνει με αξιώσεις στο να διεκδικήσει την είσοδό της στην προημιτελική φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο σετ κυριάρχησαν οι δυνατές κλειστές άμυνες. Η Ελληνική ομάδα είχε την δυνατότητα να κερδίσει το σετ, αλλά στο επιθετικό κομμάτι δεν κατάφερε να είναι αποδοτική, χάνοντας μάλιστα πολλά σουτ από πλεονεκτική θέση, με το σετ να τελειώνει ισόπαλο (3-3).

Στο δεύτερο σετ η ομάδα του Μπαχρέιν έχοντας σε καταπληκτική ημέρα τον τερματοφύλακα της Ίσα Χρσχαμ, κατάφερε εκμεταλευόμενη την κούραση των Ελλήνων παικτών, να καθαρίσει την υπόθεση νίκη, κερδίζοντας με (11-4).

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη προσπάθησαν να πάρουν ότι καλύτερο γνωρίζοντας ότι η υπόθεση νίκη έχει χαθεί, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πάλι αρνητικό και ηττήθηκαν με (7-4).

Τρομερή εμφάνιση του τερματοφύλακα Ίσα Χρσχαμ, με ποσοστό αποκρούσεων πάνω από 60% και με συνολικά μηδέν παθητικό στα τέσσερα πέναλτι που δέχτηκε.

Από την Εθνική Ελλάδος, παρόλο την αξιέπαινη προσπάθεια των παικτών μας, δεν υπάρχει κάποιος που να διακρίθηκε.

Πρώτοι σκόρερ από την Εθνική Μπαχρέιν ήταν οι Χαμίντ και Μπασίμ με 4 γκολ. Από την Εθνική Ελλάδος πρώτοι σκόρερ ήταν ο Τζωρτζίνης με 3 γκολ και ο Παπάζογλου με 2 γκολ.

ΜΠΑΧΡΕΙΝ (Αχμέτ Αλνατζεμ) Ίσα, Αλί, Χαμίντ 4, Ρέντχα, Ιμπραχίμ, Χουσείν, Καλίλ, Μαχμούντ 1, Μπασίμ 4, Αντουλκαρίμ 3, Ίσα, Ρέντχα 3, Αντελ, Αλσαχίρ 3, Γιασμίν, Χουσείν, Φουάντ, Αλί 3

ΕΛΛΑΔΑ (Γεωργιάδης Νίκος): Ασλής, Γιορανίδης, Γιάντσα, Παγιάτης 1, Παπαγιάννης 1, Τζωρτζίνης 3, Παπάζογλου 2, Κοτσιώνης 1, Δικαιούλιας 1, Μπαμπατζανίδης, Αλεξανδρίδης, Κυριακίδης, Τόσκας, Αναστασίου, Αναγνωστόπουλος 1, Σαράφης 1

Διαιτητές: Βασιλέφσκι-Γιοβανόφσκι

Δίλεπτα: 4-4, Πέναλτι: 1/2 – 0/5

Παρακολουθώντας τα μέχρι τώρα παιχνίδια της Ελλάδας, είναι ορατό το έλλειμμα της ομάδας σε δυνατά παιχνίδια και σε σύγκριση με τις άλλες Εθνικές ομάδες. Ίσως θα πρέπει οι υπεύθυνοι (Υπουργείο Αθλητισμού και Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης) να σκύψουν πάνω από την Εθνική ομάδα και να προσφέρουν ουσιαστική στήριξη. Πρέπει να δοθούν στον προπονητή το τεχνικό επιτελείο, καθώς και στους αθλητές όλα τα εφόδια ώστε να προετοιμαστούν όσο γίνεται καλύτερα και να επιδιωχθεί η συμμετοχή της εθνικής ομάδας σε όσο το δυνατόν περισσότερα διεθνή τουρνουά, ώστε να έχουν τη δυνατότητα απόκτησης διεθνούς εμπειρίας. Μάλιστα αυτό είναι επιβεβλημένο και εν όψει της διοργάνωσης από τη χώρα μας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το 2021, που εκτός από το οργανωτικό κομμάτι, πρέπει να πετύχουμε και στο αγωνιστικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης