Ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην ΕΣΧΑ Νέων πραγματοποίησε η ΑΕΚ, η οποία, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πολλές εναλλαγές στο σκορ,  αναδείχθηκε ισόπαλη 35-35 με τον Άρη Νίκαιας.

Αυτή η ισοπαλία είχε… γεύση νίκης για την «Ένωση», καθώς, όπως προαναφέραμε, η ομάδα του Αλέξη Αλβανού είναι πλέον μία ανάσα από τον τίτλο και ως εκ τούτου θα συμμετάσχει στο Final Four που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Άργος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν πιο δυναμικά στο ματς και, με όπλο το γρήγορο παιχνίδι τους, ξέφυγαν στο σκορ με 3 γκολ, φτάνοντας και στη μεγαλύτερη διαφορά 11-7 στο 18ο λεπτό.

Σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης ο Άρης Νίκαιας αντέδρασε και σταδιακά μείωσε τη διαφορά, κλείνοντας το ημίχρονο, όντας πίσω με ένα γκολ (το σκορ ήταν 19-18 υπέρ της ΑΕΚ).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τον Άρη Νίκαιας να παίρνει προβάδισμα τριών τερμάτων στο 53ο λεπτό του ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις η ΑΕΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε το παιχνίδι στο 59ο λεπτό.

Στην τελευταία επίθεση ο Άρης Νίκαιας κατάφερε να πετύχει γκολ, 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του παιχνιδιού, κερδίζοντας ταυτόχρονα δίλεπτη αποβολή.

Ο προπονητής της «Ένωσης», Αλέξης Αλβανός, ο οποίος με το κοουτσάρισμά του βοήθησε την ΑΕΚ να αντιδράσει, όταν το παιχνίδι… στράβωσε γι’αυτήν, πήρε το τελευταίο τάιμ άουτ και χρησιμοποιώντας έξι παίκτες γηπέδου χωρίς τερματοφύλακα, είδε την Ένωση να καταφέρνει στην εκπνοή του αγώνα να ισοφαρίσει σε 35-35.

Πιο συγκεκριμένα αυτό το τέρμα προήλθε έπειτα από έναν υπέροχο συνδυασμό του Βασίλειου με τον Στάθη, με τον τελευταίο να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης.

Από την πλευρά της ΑΕΚ σε πολύ καλή μέρα βρέθηκαν οι περιφερειακοί της παίκτες Κοτσιώνης, Στάθης και Γιάντσα καθώς και ο Βασιλόπουλος που κέρδισε πολλές ατομικές μονομαχίες ενώ πολύτιμη ήταν και η βοήθεια των πίβοτ της ομάδας.

Στον αντίποδα, από τον Άρη Νίκαιας ξεχώρισαν οι Χουσουριάν,Στάθης και Βλάχος οι οποίοι ήταν το βαρόμετρο της επίθεσης της ομάδας τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης