Χάντμπολ: Η ΟΧΕ θέλει να ολοκληρωθεί η σεζόν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 15:28
Χάντμπολ: Η ΟΧΕ θέλει να ολοκληρωθεί η σεζόν

Την πρόθεσή της να περιμένει όσο χρειαστεί, προκειμένου να ολοκληρωθούν κανονικά τα πρωταθλήματα της τρέχουσας περιόδου, εξέφρασε η ομοσπονδία χάντμπολ μετά από τηλεδιάσκεψη του διοικητικού της συμβουλίου.

Αντίστοιχη σκέψη υπάρχει και στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, όπως ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του στην EHF, Μίκαελ Βίντερερ. Το χρονοδιάγραμμα της EHF προβλέπει επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων το διάστημα 1-7 Ιουνίου με τις εξής διοργανώσεις:

-Προκριματικά EURO 2020 Γυναικών (3η-6η αγωνιστική), με τη συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας. Οι αγώνες θα γίνουν σε ένα γήπεδο, με τη μορφή τουρνουά, από Τετάρτη έως Κυριακή.

-Φάση των «16» Champions League ανδρών.

-Προημιτελικά ΕΗF Cup και Challenge Cup ανδρών (στο τελευταίο συμμετέχει η ΑΕΚ).

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, διευκρίνισε μεταξύ άλλων: «Με δεδομένο ότι τα σωματεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους και οι αθλητές και αθλήτριές μας αδυνατούν να προπονηθούν, πόσο μάλλον να αγωνιστούν, η βάση της διαχείρισης αυτής της κρίσης δεν μπορεί να είναι ίδια για όλα τα αθλήματα.

»Ειδικά για το άθλημά μας, οφείλουμε να την επεξεργαστούμε και να την αναλύσουμε με ξεχωριστό τρόπο. Προκειμένου να επιβιώσει το άθλημα, χρειαζόμαστε προπονητική προετοιμασία τουλάχιστον 2-3 εβδομάδων και διοργάνωση αγώνων, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε με τον πιο ομαλό τρόπο τη σεζόν.

»Θα περιμένουμε προκειμένου να προπονηθούμε και να αγωνιστούμε, όταν μας δοθεί αυτή η δυνατότητα από τους αρμόδιους φορείς. Η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει τους αθλητές και τις αθλήτριες του χάντμπολ, αλλά και όλων των αθλημάτων, ως την βάση που θα στηριχθεί η κοινωνία και το κράτος, προκειμένου να ξεκινήσει μία νέα κανονικότητα. Εμείς πρέπει να δώσουμε τις σωστές προϋποθέσεις, έτσι ώστε το άθλημα να ξεπεράσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες αυτή την πρωτοφανή πανδημία».

Ο Α' αντιπρόεδρος της ΕΟΕ και εκπρόσωπος της ΟΧΕ στην ολομέλεια, Στέλιος Αγγελούδης, επισήμανε: «Η επόμενη ημέρα θα είναι εντελώς διαφορετική, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση του αθλητισμού. Πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα κρατήσουμε το άθλημα και το σημαντικότερο να σταθούμε όρθιοι και την επόμενη χρονιά. Επίσης πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ολοκληρωθούν ομαλά οι διοργανώσεις της σεζόν».

Ο πρόεδρος της ΔΕΠ και μέλος του Δ.Σ., Τάσος Χειβιδόπουλος, σχετικά με τα Εθνικά Πρωταθλήματα, εισηγήθηκε τα εξής: «Τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν κανονικά, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ανάλογα με τις οδηγίες που θα υπάρξουν από τα αρμόδια Υπουργεία που χειρίζονται την εξέλιξη της πανδημίας. Παράλληλα, πρέπει να τροποποιηθούν οι προκηρύξεις των Εθνικών Πρωταθλημάτων. Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να οριστεί και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Σαουλίδης, εισηγήθηκε οι τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων των κατηγοριών Νέων-Εφήβων και Νεανίδων (που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν για τον Απρίλιο), να μεταφερθούν τους καλοκαιρινούς μήνες, ανάλογα με το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι αθλητικοί χώροι.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 15:41