Στη ματαίωση μίας σειράς διοργανώσεων κατέληξε η τηλεδιάσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χάντμπολ.

Μεταξύ αυτών, ακυρώνεται η φετινή διοργάνωση του Challenge Cup ανδρών, όπου η ΑΕΚ είχε φτάσει στα προημιτελικά και επρόκειτο να αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τη ρουμανική Ποτάισα Τούρντα, αλλά και το υπόλοιπο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών 2020, όπου συμμετείχε η εθνική Ελλάδας. Ματαιώθηκαν επίσης τα δύο προκριματικά τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ, το ένα εκ των οποίων επρόκειτο να γίνει στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά οι αποφάσεις της EHF:

Champions League ανδρών: Ματαιώνονται οι υπολειπόμενοι αγώνες της φάσης των «16», καθώς και οι προημιτελικοί. Στο final-4 της Κολονίας, που έχει μετατεθεί για τις 28-29 Δεκεμβρίου, προκρίνονται οι Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Κίελο και Βέζπρεμ.

Champions League γυναικών: Αν το final-4 διεξαχθεί στη Βουδαπέστη το διάστημα που έχει προγραμματιστεί (5-6 Σεπτμεβρίου), οι προημιτελικοί θα γίνουν δύο ημέρες νωρίτερα (3/9) στην ίδια πόλη. Αν το final-4 μετατεθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία, οι προημιτελικοί ματαιώνονται και στην τελική φάση θα μετάσχουν οι Μετς, Έσμπιεργκ, Γκιόρι ΕΤΟ και Μπρεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διοργανώσεις EHF Cup ανδρών και γυναικών και Challenge Cup ανδρών και γυναικών διακόπτονται οριστικά.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών 2020: Οι υπόλοιποι αγώνες της προκριματικής φάσης ματαιώνονται. Στην τελική φάση προκρίνονται οι εξής ομάδες: Γαλλία, Ρωσία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σουηδία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Γερμανία, Σερβία, Ισπανία, Σλοβενία, Πολωνία, Τσεχία, Κροατία, καθώς και οι συνδιοργανώτριες Νορβηγία και Δανία.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών 2021: Τα πλέι οφ ματαιώνονται. Την πρόκριση στην τελική φάση, που θα γίνει στην Αίγυπτο, παίρνουν μέσω της κατάταξης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 οι Σλοβενία, Γερμανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Αυστρία, Ουγγαρία, Λευκορωσία, Ισλανδία, Τσεχία και Γαλλία. Το εισιτήριο είχαν ήδη εξασφαλίσει οι τρεις πρώτοι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Ισπανία, Κροατία, Νορβηγία), καθώς και η κάτοχος του τίτλου Δανία.

Ηλικιακά πρωταθλήματα: Για τα Ευρωπαϊκά ανδρών U20 και U18, θα εξεταστεί η δυνατότητα να διεξαχθούν τον Ιανουάριο του 2021. Το Ευρωπαϊκό γυναικών U16 ματαιώνεται.

Μπιτς χάντμπολ: Ματαιώνονται τα ebt finals, που επρόκειτο να γίνουν τον Ιούνιο στη Λάρνακα, και τα προκριματικά τουρνουά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2021, που ήταν προγραμματισμένα σε Ελλάδα και Γεωργία για τον Ιούλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης