Στην πόλη Ζρένιανιν της Σερβίας βρίσκεται από το πρωί η αποστολή της εθνικής ομάδας χάντμπολ των ανδρών, η οποία θα δώσει την Τετάρτη (13/1, 18:00) τον πρώτο αγώνα της για τον 1ο προκριματικό όμιλο του ΕURO 2022. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει τη Σερβία και καλείται να ξεπεράσει την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, λόγω της διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος, προκειμένου να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο στην αναμέτρηση.

Οι «πλάβι» είναι το φαβορί του αγώνα, όπως έδειξαν από τις εμφανίσεις τους στα δύο παιχνίδια με τη Γαλλία (η οποία μετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το διάστημα 13-31 Ιανουαρίου στην Αίγυπτο), καθώς στο πρώτο ματς νίκησαν 27-24 τους «τρικολόρ» στη Σερβία, ενώ στο δεύτερο αναδείχθηκαν ισόπαλοι 26-26 με τους «μπλε» στη Γαλλία. Την πρόκριση για την τελική φάση παίρνουν οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε έναν από τους οκτώ ομίλους της προκριματικής φάσης, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ για τον αγώνα με τη Σερβία, ο διεθνής πίβοτ, Τάσος Παπαδιονυσίου, τόνισε: «Για εμάς είναι το πρώτο παιχνίδι του ομίλου με μια αντίπαλο που έδωσε τα διαπιστευτήριά της σαν ομάδα με αντίπαλο την Γαλλία. Είναι ένα παιχνίδι που μόνο να κερδίσουμε πράγματα έχουμε, καθώς η Σερβία είναι το ξεκάθαρο φαβορί του ματς. Από την πλευρά μας κάναμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα και θα πάμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για να έχουμε τύχη στο ματς, θα πρέπει να βγάλουμε την διπλάσια ενέργεια σε σχέση με την Σερβία κατά την διάρκεια του ματς, γεγονός που θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει την έκβαση του αγώνα».

Από την πλευρά του, ο διεθνής δεξιός εξτρέμ, Βαγγέλης Αραμπατζής, τόνισε: «Είμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας, καθώς σε δύο μέρες θα παίξουμε με την Σερβία, η οποία πήρε δύο πολύ σημαντικά και δύσκολα αποτελέσματα από το φαβορί του ομίλου που είναι η Γαλλία! Εμείς από την μεριά μας έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι, έχουμε δει και αναλύσει τον αντίπαλο. Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι για να μπούμε δυνατά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης